NE PODRŽAVA NASILJE

Džim Keri žestoko osudio Vila Smita: Bilo mi je zlo, Holivud je pokazao svoje najgore lice

Da sam na mjestu Krisa Roka, tužio bih Vila za 200 miliona dolara

Džim Keri. Printscreen

L. K. P.

30.3.2022

Glumac kojeg pamtimo po brojnim ulogama u kultnim komedijama, Džim Keri (Jim Carrey) žestoko je osudio Vila Smita (Will Smith), pritom prozvavši Akademiju i ostatak Holivuda koji je na kraju pljeskom ispratio Smita s bine.

Brojne su zvijezde koje su jasno dale do znanja da osuđuju čin Vila Smita (Will Smith) na ovogodišnjoj dodjeli Oskara, a kada je isprovociran šalom na račun svoje supruge Džejde Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), koja boluje od alopecije, na bini udario voditelja i komičara Krisa Roka (Chris Rock).

Svoj je stav sada jasno izrazio Džim Keri koji je u televizijskoj emisiji CBS Mornings rekao:

"Bilo mi je zlo. Bilo mi je zlo dok sam gledao to sve. Holivud je pokazao svoje najgore lice. Stid me i mislim da je ovo jasan pokazatelj da više nismo tako cool elita i klub".

Osim toga osvrnuo se na to što napadnuti Rok nije podnio policijsku prijavu dan nakon, već se povukao.

- Da sam na njegovom mjestu, tužio bih Vila za 200 miliona dolara, znate taj video će ostati zauvijek. Bit će sveprisutan i uvreda njemu kao komičaru neće nikada nestati. Ako se s nečime ne slažeš za vrijeme nastupa, objavi to na Twitteru, nemaš pravo doći na binu i nekoga udariti u lice, objasnio je, a potom dodao:

"Nemam ništa protiv Vila Smita, napravio je sjajne stvari, ali ovo nije jedan od njegovih blistavih trenutaka."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.