UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Pogledajte video kojim se Zelenski obratio na dodjeli Gremi nagrada: Podržite nas na bilo koji način, ali ne tišinom

Preko video poziva apelovao je na sve učesnike, ali i gledaoce Gremija za pomoć Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Printscreen

L. K. P.

4.4.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) uključio se sinoć onlajn tokom dodjele Gremi nagrada u Las Vegasu. Preko video poziva apelovao je na sve učesnike, ali i gledaoce Gremija, da podrže Ukrajince na bilo koji način.

-Šta je suprotno muzici? Tišina razrušenih gradova i ubijenih ljudi, rekao je Zelenski u video-snimku emitovanom uoči nastupa američkog pjevača Džona Ledženda (John Legend) i ukrajinske pjesnikinje Ljube Jakimčuk.



-Ispunite tišinu svojom muzikom. Ispunite je danas, da ispričate našu priču. Podržite nas na bilo koji način. Bilo koji, ali ne tišinom, rekao je vidno umoran Zelenski, odjeven u tamnozelenu majicu, na engleskom jeziku, promuklim glasom.

Mnoge svjetske poznate ličnosti pružile su javnu podršku Ukrajini, od samog početka rata.

Čak su i prije sedam dana na dodeli Oskara glumci Mila Kunis i Ešton Kučer (Ashton Kucher) održali govor o situaciji u Ukrajini, a donirali su čak i 35 miliona dolara ovoj zemlji.

Ceremonija dodjele najviših muzičkih nagrada trebalo je da se održi u januaru, ali je odložena zbog naglog porasta broja slučajeva COVIDA-19 i preseljena iz Los Anđelesa u MGM Grand Garden Arenu u Las Vegasu. Hiljade gledalaca ispunilo je dvoranu, za razliku od prošlogodišnjeg smanjenog događaja na otvorenom. Pobjednike je biralo oko 11.000 članova Akademije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.