NAKON KRITIKA

Bruklin Bekam i Nikola Pelc novac koji su dobili na vjenčanju doniraju narodu Ukrajine

Zamolili zvanice da umjesto novca i drugih darova, uplate sredstva u fond za pomoć Ukrajini

Nikola Pelc i Bruklin Bekam. Instagram

L. K. P.

15.4.2022

Vjenčanje Bruklina Bekama (Brooklyn) i Nikole Pelc (Nicola Peltz) izazvalo je niz kritika na društvenim mrežama zbog rasipanja novca dviju porodica u ova teška vremena.

Novopečeni bračni par sad se oglasio na tu temu. Odlučili su donirati novac narodu Ukrajine. Kako su poručili, još na vjenčanju su zamolili zvanice da umjesto novca i drugih darova, uplate sredstva u fond za pomoć Ukrajini.

Podsjetimo, proteklog vikenda na Floridi se održala svadba za koju je potrošeno 3,5 miliona dolara. Mnogima je takva rastrošnost bila nepojmljiva pa su napali bogate porodice da nemaju nimalo sluha za situaciju u svijetu, između ostalih činjenicu da u Ukrajini bijesni rat te da se širom svijeta brojne porodice bore sa sve većim troškovima života.


-Moj otac već je pričao o toj temi u svom govoru na mom vjenčanju. Bruklin i ja smo devastirani zbog situacije u Ukrajini i stoga nismo prihvatili darove na vjenčanju, nego smo gostima rekli da doniraju na link koji stavljam i ovdje, napisala je Nikola na društvenim mrežama.

Njen otac Nelson Pelc je američki finansijer čije se bogatstvo, prema Forbesu, procjenjuje na 1,7 milijardi dolara, što je otprilike tri puta više od imovine porodice Bekam.

Nelson je postepeno razvijao svoju karijeru. Najprije je radio kao vozač dostave za porodičnu firmu A. Peltz&Sons, koja se bavila distribucijom hrane, a potom je sam osnovao firmu za smrznutu hranu. Ulagao je i u mnoge druge firme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.