DROGA I NAPASTVOVANJE

Darko Kostić u pratnji policije doveden u Prvo osnovno javno tužilaštvo na saslušanje

Popularnog dizajnera su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode

Darko Kostić. Telegraf.rs

A. Z.

21.4.2022

Poznati modni kreator Darko Kostić uhapšen je jučer, nakon što ga je prijavio tinejdžer Š. H. (19), a danas je u pratnji policije oko 14.30 časova u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu doveden na saslušanje, pišu srbijanski mediji.

Inače, popularnog dizajnera su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Darko Kostić. Agencije

On je, podsjetimo, osumnjičen da je vezao i zatvorio Š. H. u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema riječima oštećenog, prijetio smrću. Zatim je mladić iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana u kojem je navodno napadnut.

Š. H. je u policiji izjavio da se sve odigralo nakon kraće zabave kod dizajnera, da su konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.