AMERIČKI SAN

Emma Golijanin s Floride za "Avaz": Produkcija je moja nova strast

Kompaniju sam otvorila prošle godine i zove se “44 AEONS” , izjavila je

Emma Golijanin. Instagram

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

6.5.2022

Sarajka Emma Golijanin veće nekoliko godina živi u Americi gdje gradi uspješnu karijeru. Nakon pobjede na izboru Miss BiH za Miss planete Zemlje 2010. godine uslijedio je Emmin streloviti uspon. Pojavila se na modnim pistama Barcelone, Milana, Istanbula, Dubaija, Maroka, Bejruta, nakon čega se odlučila da svoju sreću okuša u dalekoj Americi.

Krasila je brojne modne časopise poput „Glamour USA“, „Elle“… Pojavila se na “Miami Swimweeku”, ostvarila saradnju s jednim od najvećih modnih brendova „Guess“, s kojim su sarađivale Klaudija Šifer (Claudia Schiffer), Karla Bruni (Carla), Adrijana Lima (Adriana), Dženifer Lopez (Jennifer).


Rad iza kamere

Sada je lijepa Emma odlučila da otvori novo životno poglavlje, otvorila je produkcijsku kampanju, o kojoj je govorila u veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“. Otkrila je da li joj je bilo teško da se odluči za ovaj korak, koliko ima vremena da se posveti modelingu, položaju žena u svijeta biznisa i šoubiznisa u Americi, kako održava savršen izgled i s kim se sve druži u Americi.



Emma Golijanin. Arhiva

- Produkcija je uvijek bila moja velika strast. Nisam uspjela ranije da se mnogo posvetim tome jer sam bila mnogo zauzeta modelingom, ali sam kroz rad u modnoj industriji zavoljela da radim iza kamere i počela se baviti kreativnom režijom. Kompaniju sam otvorila prošle godine i zove se “44 AEONS”. Imamo jako talentiranu ekipu i trenutno radimo da dalje izgradimo listu projekata – istakla je Golijanin.

Da li je bilo teško da se odlučite na taj korak?

- Ne, to je najbolja odluka koju sam donijela. Mnogo sam uzbuđena zbog početka ovog novog poglavlja moje karijere.

Imate li u planu da proširite poslovanje na Balkan, da ne kažem u Bosnu i Hercegovinu?

- Naravno, želim da radim širom svijeta.



Kakav je položaj žene u svijetu biznisa i šoubiznisa u Americi?

- Mnoge se žene u Americi već dugo bore za jednaka prava u svim industrijama. Tako da je ovo dobro vrijeme za žene da započnu svoj biznis.



Trening i meditacija

Kažete da se modelingom još uvijek bavite, šta je aktuelno što se tiče tog Vašeg poziva?

- Trenutno radim kao producent i model za mnogo brendove s kojim već godinama radim. U julu je „Miami Swim Week“, za koji se lagano spremam.

Pored Fuada Backovića Deena, da li još ima neko iz Bosne i Hercegovine ili regiona s kim se družite u Americi?

- Imam prijatelja koji su s našeg područja. Deen je definitivno jedan od dražih i bližih ljudi u mom životu.



Emma Golijanin. Arhiva

U aprilu ste proslavili 30. rođendan. Iz godine u godinu izgledate sve ljepše i ljepše, šta je tajna Vašeg izgleda?

- Trening, meditacija, čitanje. Smatram da ljepota dolazi iznutra, ali sam naučila i kakva mi ishrana odgovara i koji proizvodi su najbolji za moju kožu i kosu.

Opišite sebe u tri riječi?

- Iskrena, strastvena, optimistična.



Volim da uživam u hrani i slatkišima

Koliko pazite na ishranu?

- Kada se pripremam za neko važnije snimanje ili revije kupaćih kostima mnogo sam disciplinirana i držim se stroge dijete koja će me dovesti u formu u kojoj želim biti. Ostatak vremena volim da uživam u hrani i slatkišima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.