TUŽILA DŽONIJA DEPA

Amber Herd kaže da je udarala bivšeg supruga u samoodbrani

Herd je podnijela kontratužbu protiv bivšeg supruga i zahtjeva odštetu od 100 miliona dolara

A. Č.

Herd: Nikada nisam napala Džonija

Foto: AGENCIJE


Pravni tim holivudskog glumca Džonija Depa (Johnny Depp) optužio je njegovu bivšu suprugu Amber Herd (Heard) da je konzumirala narkotike, udarala ga i manipulirala fotografijama koje je potom koristila kao dokaze za optužbe o zlostavljanju.

Tridesetosmogodišnja glumica je bila na unakrsnom ispitivanju na sudu povodom njenih optužbi da je Dep bio nasilan pod dejstvom alkohola i droge.

Dep je tužio bivšu suprugu i traži odštetu od 50 miliona dolara zbog kolumne u novinama u kojoj je tvrdila da je žrtva nasilja u porodici. Pedesetosmogodišnji glumac je rekao da ju nikada nije napao.

Herd je podnijela kontratužbu protiv bivšeg supruga i zahtjeva odštetu od 100 miliona dolara. Njegovi advokati su unakrsno ispitali Herd o tome kako je ona vidjela svađu iz 2015. godine, kada je par bio u Australiji.

Ta svađa je više puta spominjana tokom suđenja.

Dep je tvrdio da mu je bivša supruga povrijedila prst kada ga je gađala flašom votke. Herd je porotnicima rekla da je Dep koristio flašu da je seksualno zlostavlja. Tokom ročišta u utorak, Depova zastupnica je pitala Herd zašto nije tražila pomoć ljekara iako je tvrdila da je tokom svađe zadobila posjekotine i masnice.

- Vi ste, u stvari napali nekog tom flašom u Australiji, zar ne gospođice Herd? - upitala je advokatica Kamila Vaskez.

- Nikada nisam napala Džonija - odgovorila je Herd.

Uprkos tvrdnjama glumice, ona je priznala da je u nekoliko navrata udarila Depa, a to se desilo pošto se „godinama nije branila".

Slične stvari izjavila je i na ročištu u ponedjeljak, rekavši da su njeni udarci bili reakcija na fizičko nasilje.

Porotnicima je prikazan i isječak iz dnevnika, za koji je Herd rekla da je sadržao „ljubavne poruke", u kojem deluje da se izvinila Depu.

- Žao mi je što umijem da poludim. Žao mi je što sam te povrijedila. Umijem da budem zla kada sam povrijeđena - napisala je ona.

Objašnjavajući ove poruke, Herd je rekla da je „važno izviniti se, kada pokušavate da sukobe ostavite iza sebe".

Porotnici su imali priliku i da čuju audio snimak na kojem Her govori tadašnjem suprugu da „kada se naljuti, ume da poludi" i da ne može da obeća da „neće biti fizičkog sukoba".

Advokatica Vaskez je ispitala glumicu i o vjerodostojnosti fotografije iz maja 2016. koja, kako je tvrdila Herd, prikazuje posljedica navodnog Depovog fizičkog nasilja nad njom.

- Da li je tačno da ste, u stvari, izmijenili ove fotografije? - pitala je advokatica.

Herd je odgovorila: „Ne, nikada nisam mijenjala fotografiju."

Tokom unakrsnog ispitivanja, porotnicima je prikazan i plan vjenčanja para, koji je obuhvatao i „žurku, drogu i muziku".

Herd je više puta opisala Depa kao čovjeka koji ima problem sa drogom i navodila da je to uzrok napetosti u braku.

- Dakle, vaš prvobitni plan je bio da se drogirate na ostrvu poslije probne večeri uoči vjenčanja sa monstrumom koji uživa u narkoticima i za kog treba da se udate? - upitala je Vaskez.

Herd je rekla da je prikazani plan bio samo radna verzija i da su htjeli da na vjenčanju „bude samo trava (marihuana)".

Glumica je priznala i da je konzumirala drogu na njenom 30. rođendanu.

Ranije ovog mjeseca, Herd je na sudu više puta rekla da je Dep pokušao da preuzme kontrolu nad njenom karijerom.

Tvrdila je i da se Depu nije dopalo što dobija nove uloge i da je ponekad bio ljubomoran na glumce sa kojima je snimala.

Advokatica Vaskez je optužila Herd da je „ona zapravo ljubomorna" i da joj Dep pomogao da dobije ulogu u filmu Akvamen iz 2018.

- Ne, gospođo Vaskez, ulogu sam dobila na audiciji - odgovorila je Herd.

Dep je tužio bivšu suprugu zbog teksta u dnevnom listu Vašington Post u kojem je napisala da je ona žrtva nasilja u porodici, iako nije imenovala Depa kao nasilnika.

NA VRH

Podijeli članak na