PROBLEMI SA ZAKONOM

Ava Karabatić u alkoholiziranom stanju remetila red i mir u zgradi, policija morala da je privede

Karabatić je vikala i galamila u prisustvu policijskih službenika

Ava Karabatić. Instagram

A. Z.

18.5.2022

Hrvatska starleta Ava Karabatić osuđena je na novčanu kaznu od 748 kuna, odnosno 194 KM zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako prenosi "Dalmatinski portal", Općinski prekršajni sud u Splitu izdao je prekršajni nalog protiv nje, a navodi se da je 18. februara 2021. na stepeništu jedne stambene zgrade, u vidno alkoholiziranom stanju, remetila javni red i mir.

Karabatić je vikala i galamila u prisustvu policijskih službenika. "Hoćete me opljačkati, potpišite Hipokratovu zakletvu", rekla je vičući. Uprkos upozorenjima i naredbama policijskih službenika, Ava je nastavila da galami, što je kod policije i stanara zgrade izazvalo osjećaj nelagode.

Policajci su je na kraju uhapsili i odveli u prostorije Druge policijske stanice. Tamo je zadržana sve do 1.25 sati narednog jutra.

Ava Karabatić. Instagram

Budući da joj se to računa kao da je bila uhapšena dva dana, kazna joj je umanjena za 600 kuna (155 KM). Tako je Ava Karabatić dužna platiti tek 148 kuna (38 KM). Ako prigovori nalogu, može biti teže kažnjena, upozorio ju je sud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.