SIMBOL RADNICA JUGOSLAVIJE

Zbog Konstrakte porasla prodaja legendarnih Borosana

Ovo je dokaz kako Borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima, rekao je glasnogovornik Borova

E. Ć. / RTL

Konstrakta: Mobilizirala svoj tim da joj nabave Borosane iz Zagreba

Foto: Agencije


Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta osvojila je odlično 5. mjesto na minulom Eurosongu. Zanimljiv nastup privukao je mnogo pažnje, a Konstrakta je u centar pažnje vratila i legendarne Borosane, cipele koje su bile simbol radnica Jugoslavije. 

Borosane se mogu kupiti u retro prodavnicama u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, ali ne i u Srbiji, pa je Konstrakta morala "mobilizirati" svoj tim da joj pomogne u kupovini istih.

Kako je glasnogovornik Borova Ivan Stažić rekao, iz kompanije su bili upoznati s tim da će predstavnica Srbije nositi bijele Borosane na Eurosongu. 

Mi smo sretni što je predstavnica na Eurosongu nosila obuću iz Borova na takvoj pozornici koja je putem malih ekrana praćena s milionima gledatelja te izazvala toliku medijsku zainteresiranost za naš proizvod. Ovim putem želimo čestitati Konstrakti na visokom plasmanu na Eurosongu - rekao je Stažić. 

Legendarne cipele su na tržište prvi put lansirane 1968. godine i proizvode se sve od tada. Kako je Stažić ispričao, u prvim godinama proizvodnje dnevno se proizvodilo 1.600 pari Borosane, više od 200.000 pari tokom prvih godina. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih su ih nosile sve radnice širom bivše Jugoslavije.

Nakon uspješnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i Borosanama dati novi dizajn platna. Tako je legendarna cipela, do tada poznata samo kao radna obuća, postala poželjan ali i izrazito udoban modni dodatak. Borosana danas više nije najprodavaniji proizvod Borova, ali njena prodaja je, kako kaže Stažić, i dalje zadovoljavajuća.

- Potražnja za njima je porasla od izlaska vijesti kako će biti na Eurosongu. Ovo je dokaz kako Borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima - rekao je Stažić, piše RTL.

Više o temi Ana Đurić Konstrakta

SELO U SRBIJI
Ovako izgleda kuća Konstraktine bake Desanke
NA VRH

Podijeli članak na