NAKON IZNENADNE SMRTI

Kolege se opraštaju od Reja Liote: Oglasio se i De Niro

Uvijek ću biti ponosan na posao koji smo zajedno radili na filmu "Goodfellas", poručio je Skorseze

Robert De Niro i Rej Liota u filmu "Dobri momci" 1990.. Agencije

L. S. R.

27.5.2022

Porodica, kolege i publika još su u šoku nakon vijesti da je glumac Rej Liota (Ray Liotta) iznenada preminuo u 67. godini u Dominikanskoj Republici gdje je snimao "Opasne vode".  Od njega se sada opraštaju brojne kolege i prijatelji.

- Rastužila me ova vijest. Premlad nas je napustio, neka počiva u miru - rekao je Robert De Niro (78) za "Hollywood Reporter".

Slavni redeitelj Martin Skorseze (Scorsese, 79) se također oglasio. Liota je ulogu života ostvario 1990. u njegovim "Dobrim momcima".

- Bio je silno talentiran, avanturist i neizmjerno hrabar kao glumac. Igrati  Henrija Hila (Henry Hill) u  filmu "Goodfellas" (Dobri momci) bilo je teško, jer je lik imao toliko različitih aspekata, toliko kompliciranih slojeva, a Rej je bio u gotovo svakoj sceni dugog i teškog snimanja. Apsolutno me zadivio i uvijek ću biti ponosan na posao koji smo zajedno radili na tom filmu - poručio je Skorseze.




Rej Liota. Agencije

Glumica Rozana Arket (Rossana Arquette, 62) napisala je kako je Liota bio njen stari prijatelj te da joj je nakon njegove smrti slomljeno srce.

- Stvarno sam tužna. Bio mi je prijatelj. Mnogo smo se smijali. Počivaj u miru prijatelju - napisala je na Twitteru.

Pisac Dejvid Zukerman (David Zuckerman, 50) podijelio je neke od svojih uspomena s glumcem.

- Nikad neću zaboraviti koliko je bio zastrašujuć u filmu "Something Wild", kada sam ga prvi put vidio. Godinama kasnije usmjerio sam ga na "Family Guy" i bio je tako sladak, gotovo sramežljiv. Veličanstven glumac. Počivao u miru - napisao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.