"PRESUDA JE NEPRAVEDNA"

Herd progovorila prvi put o suđenju: Presuda je rezultat pristranog predstavljanja na društvenim mrežama

Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno, istakla je Herd

Amber Herd. Agencije

H. J. I.

13.6.2022

Nakon što je porota presudila u korist njenog bivšeg supruga, Amber Herd (Heard) odlučila je prvi put javno progovoriti o suđenju.

Presudu je nazvala nepravednom te kaže da je ona rezultat "pristranog predstavljanja na društvenim mrežama".

Na temu osuđujuće presude 36-godišnja Herd progovorila je u trodijelnom intervjuu za emisiju Today američke televizijske kuće NBC.


"Nepravedna odluka"

Tokom razgovora s voditeljicom Savanom Gatri (Savannah Guthrie) koja je prošle sedmice intervjuirala Depov pravni tim u emisiji, Herd se osvrnula na "mržnju i ljutnju" s kojima se suočavala tokom suđenja i nakon presude porote, istovremeno osuđujući "nepravednu" odluku donesenu protiv nje.

- Čak i neko ko je siguran da zaslužujem svu ovu mržnju i bijes, čak i ako mislite da lažem, ipak me ne možete pogledati u oči i reći da sam pošteno predstavljena na društvenim mrežama. Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno - izjavila je Herd u emisiji.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca porota je jednoglasno odlučila u korist Depa. Osim toga, porota je glumcu dodijelila 15 miliona dolara – 10 miliona dolara odštete i 5 miliona dolara kaznene odštete, iako je drugu isplatu sudac smanjio na 350 hiljada dolara po zakonu savezne države Virdžinije. Herd je dobila relativno beznačajnih 2 miliona dolara odštete, a svom bivšem suprugu nakon sudske parnice dužna je 8,35 miliona dolara.


Porotu osvojila "izvrsna gluma"

Herd, čiji je pravni tim otkrio kako se planira žaliti na presudu – također je naglasila kako je porotu osvojila "izvrsna gluma" i "voljeni" ugled njenog bivšeg supruga u javnosti, sugerirajući kako ih je dodatno uvjerio "plaćenicima" na klupi koji su svjedočili u njegovo ime.

Tokom šestosedmičnog maratonskog suđenja u Fairfaksu u Virdžiniji, koje je počelo 11. aprila i završilo 1. juna, Dep je pozvao 38 svjedoka, dok je pravni tim Amber Herd pozvao 24, prenosi Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.