13. AUGUSTA U SARAJEVU

Željko Bebek održat će koncert u Domu mladih

Zbog velikog zanimanja za koncert rok ikone u njegovom rodnom gradu, umjesto u Bosanskom kulturnom centru, koncert će se održati u Domu mladih, s početkom u 21 sati

Željko Bebek. Arhiva

A. Z.

1.7.2022

Iščekivani sarajevski koncert Željka Bebeka koji će se održati 13. augusta mijenja lokaciju. Zbog velikog zanimanja za koncert rok ikone u njegovom rodnom gradu, umjesto u Bosanskom kulturnom centru, koncert će se održati u Domu mladih, s početkom u 21 sati.

Nakon što je prije tri sedmice na press konferenciji najavljeno da će Bebek održati svoj prvi solistički koncert u Sarajevu, među Bebekovim fanovima nastala je prava euforija, pa su organizatori, zajedno s menadžmentom izvođača i vodstvom BKC-a odlučili koncert prebaciti u veći i prikladniji prostor, posebice iz razloga što je Željko Bebek poželio svom Sarajevu priuštiti pravi i žestoki rokerski koncert na kojem će publika biti na nogama.


Željko Bebek. Arhiva

A upravo su na sceni kultnog Doma mladih ostali urezani antologijski koncerti bendova poput Bijelog dugmeta, Indexa, Ambasadora, Crvene jabuke, Plavog orkestra i mnogih drugih bendova koji su ispisali pop-rok historije naših prostora. Svi su oni neke od svojih prvih koncertnih koraka napravili upravo u Domu mladih…

Željko Bebek, originalni pjevač Bijelog Dugmeta koji je u svoj prvi bend Kodekse svojedobno doveo Gorana Bregovića, uistinu je najveće pjevačko ime naših prostora i jedina istinska rok ikona koja traje skoro 50 dugih godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.