OBJAVLJEN TRAILER

Horor "Pozivnica za pakao" uskoro u bh. kinima: Igra i zvijezda serije "Game of Thrones"

Vjenčanje je samo noćna mora koja tek slijedi

Horor filma "Pozivnica za pakao". Promo

N. Aj.

21.7.2022

Prije 100 godina, svjetlo dana ugledao je Nosferatu, kontraverzni film čiji glavni lik, vampir Grof Orlok, i dan danas ne ostavlja nikog ravnodušnim. Crno-bijeli nijemi horor postao je klasik kinematografije, iako zbog autorskih prava nikada nije ni trebao. Naime, "prava" ekranizacija novele Dracula iz 1897. autora Brama Stokera dogodila se 1992. koja je također ostavila svoj trag u kinematografiji te nadahnula snimanje budućih horora slične tematike. Jedan od njih je i "Pozivnica za pakao" (The Invitation), horor triler koji donosi priču o novopronađenoj porodici s fatalnim namjerama.

Otkriva nam to i prvi trailer filma u kojem glavnu junakinju Ivi (Evie) tumači Natali Emanuel (Nathalie Emmanuel), najpoznatija po ulozi Misadeji (Missandei) u seriji "Game of Thrones" te ulogama u serijalima "Brzi i žestoki" te "Labirint". Bez ikakve bliže rodbine, Ivi znatiželjno preko DNK testa kreće u potragu za svojom "navedenom" porodicom te ubrzo saznaje da ima rođaka.

Nakon prvobitnog iznenađenja i upoznavanja slijedi neočekivano - poziv na raskošno vjenčanje na imanju u Englesku. Ivi pristaje i već pri samom dolasku s oduševljenjem prihvaća novu porodicu i okolinu. Upoznaje i zbližava se s misterioznim Valterom (Walter), kojeg igra Tomas Doerti (Thomas Doherty), no, čudne situacije na imanju donose joj nesigurnost i nedoumice. Nije ni svjesna da je vjenčanje samo noćna mora koja tek slijedi...

U ostalim ulogama pojavljuju se Stefani Korneliusen (Stephanie Corneliussen), Hju Skiner (Hugh Skinner), Šon Pertvi ( Sean Pertwee). Za režiju se pobrinula Džesika M. Tomspn (Jessica M. Thompson) poznata po svom nagrađivanom prvijencu "The Light of the Moon". Također, ona je sudjelovala i u stvaranju scenarija s Bler Batler (Blair Buttler). O ovoj mračnoj poslastici nećemo previše otkrivati jer svi će biti pozvani na noćnu moru kada film uskoro stigne i na repertoar bh- kino dvorana u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.