TOP-PRIČA

Nataša Derikonja-Marković, kuma Novaka Đokovića, za "Avaz": Očarale su me piramide u Visokom

Novak je privatno divna i staložena osoba koja uživa u malim stvarima

Derikonja-Marković: Manekenka i arhitektica. Agencije

Adi Hodžić

23.7.2022

Bosanskohercegovačka manekenka i arhitektica Nataša Derikonja-Marković, koja se prije nekoliko mjeseci udala za Nevena Markovića, najboljeg prijatelja Novaka Đokovića, boravila je sa suprugom na otvaranju Teniskog kompleksa u Arheološko-turističkom parku Ravne u Visokom kao podrška kumu Đokoviću, koji je igrao revijalni teniski meč.

Lijepa Bijeljinka uživala je i u ostalim sadržajima i prirodnim ljepotama Visokog. Nataša je za „Avaz“ podijelila utiske, te otkrila kakav je Đoković privatno, mimo kamera i profesionalnog života.

Bijeg iz Beograda

Nedavno ste sa suprugom boravili u Visokom bodreći svog vjenčanog kuma Novaka Đokovića. Kako ste se proveli?

- Bilo je sjajno pobjeći iz Beograda i boraviti par dana na piramidama. Čist planinski vazduh, sunce i prostranstvo prirode mislim da je svima potrebno da se resetuju i napune baterije. Također, zvuk prirode i šume djeluje rasterećujuće na mozak nakon svakodnevne gradske buke. U svakom slučaju bilo je sjajno uz razne sadržaje koje nam je ponudilo Visoko.

Niste prvi put bili na ovom mjestu, kako su Vas se dojmile piramide?

- Što se tiče piramida u Visokom ovo je već drugi put da ih posjećujem. Moje zapažanje je da definitivno ovo mjesto predstavlja oazu mira, spokoja i smirenosti. Generalno mislim da svima treba jedan ovakav energetski pokretač koji će nam pomoći da se fokusiramo samo na sadašnji trenutak. S obzirom na svoju struku i zvanje arhitektice vjerovatno imam malo drugačija zapažanja na doživljaj prostora. Veoma zanimljiva činjenica da sami možemo istražiti upotrebu prostora i kreirati sopstveni doživljaj. Veoma zanimljiva činjenica da priroda nije zarobljena raznim instalacijama već su u simbiozi.

Nataša sa suprugom i Đokovićem na modnoj reviji u Visokom. Avaz

Nedavno su se mediji u Srbiji raspisali o Vašem izgledu te Vas predstavili kao ljepoticu kojoj je kum Novak, koliko Vam to prija?

- U pravu ste. Mnogo se pisalo iako sam neko ko voli da drži svoj privatni život za sebe i daleko od očiju javnosti. Svakako da prija svaka lijepa riječ, ali isto tako mi je mnogo važnije da imam sebe u svakom trenutku i da se vodim svojim imenom i da svaki dan radim na sebi.

Inače, iz Vašeg ugla kakav je Novak privatno u odnosu na ono u javnosti ?

- Privatno je jedna divna, staložena, normalna osoba koja uživa u malim stvarima kao svako živo biće. Mislim da je to i javnosti sasvim jasno i da je suvišno pričati o njegovim kvalitetima.

Bodrili ste ga i na Rolan Garosu. Kakve impresije nosite iz Pariza?

- Da, bila sam u Parizu. Išla sam sa suprugom na pet dana da obiđemo predivni Pariz i da gledamo naravno teniski meč. Moram da priznam da je to za mene sjajno iskustvo i nisam imala priliku ranije da gledam tako veliki turnir kao što je Rolan Garos.

Kakvi su Vam dalji poslovni planovi?

- Kada je riječ o poslu ne volim previše da planiram. Ne držim se striktnog plana, težim iznova pronalaziti motivaciju. Trenutno sam na odmoru, a od jeseni bih voljela da pokrenem svoj mali biznis i ne bih da Vam mnogo otkrivam, neka to ostane tema za idući susret.

Medeni mjesec

Inače, koliko često posjećujete rodnu Bijeljinu?

- Naravno, vrlo rado dođem u svoj rodni grad. Moji najbliži su tamo i uvijek se radujem odlasku i provedenom vremenu s njima. Najljepši trenuci su kada se svih petoro skupimo i prisjetimo odrastanja. Oduvijek smo odrastali sa zdravim razumom i tako pristupali svemu. Svaka nova posjeta je novi pokretač.

Prije nekoliko mjeseci uživali ste na Maldivima, je li to bio medeni mjesec ili se ipak treba desiti?

- Nije, ranije smo bili na Maldivima. Ali svakako treba tek da odemo na medeni mjesec na zimu, mnogo smo putovali pa smo to ostavili za Novu godinu.

Derikonja-Marković: Privatni život čuvam za sebe. Agencije

Ljepotica iz Semberije pažnju medija na sebe je skrenula nedavno kada je imala sasvim slučajan susret s holivudskim glumcem Džonijem Depom (Johnny Depp) u Beogradu, kojeg je očarala svojim izgledom. 

Nataša je s drugaricom bila u jednom restoranu, a u jednom trenutku prišao joj je konobar i donio piće od Depa, koji ju je oduševio jednostavnošću.

U spotu turske zvijezde

Nataša se prije nekoliko godina pojavila i u glavnoj ulozi spota za pjesmu “Aglayamam” turske zvijezde Mehmeta Erdema koji na YouTubeu broji 31 milion pregleda. 

Za snimanje ona nam je svojevremeno rekla kako se oduševila profesionalnošću ekipe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.