ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Slavna glumica: Triput sam silovana, jednom je došlo do začeća

Ešli Džad silovana je 1999. godine, a kasnije je željela razgovarati sa silovateljem

L. S. R.

Ešli Džad

Foto: Agencije


Američka glumica Ešli Džad (Ashley Judd) otkrila je da je bila silovana tri puta te da se nekoliko godina nakon napada sastala sa svojim silovateljem. Silovana je 1999. godine, a kasnije je željela razgovarati sa silovateljem.

- Da skratim priču, završili smo u ljuljačkama i sjedili zajedno uz potok. Zanimala me priča s kojom se nosio sve ove godine. Vodili smo razgovor o pravdi - rekla je Ešli.

 Naglasila je da joj nije bilo potrebno iskupljenje silovatelja.

- Imala sam priliku raditi na svojoj traumi, žalosti i iscjeljivanju. Radila sam na promjeni vlastite svijesti i povezala sam se sa ženama koje su isto to proživjele - rekla je Džad.

Ešli se danas trudi osnažiti žene koje su prošle ono što je i ona sama te im želi pomoći da se nauče izliječiti od traume. Zagovara pravo na pobačaj jer je i nju napad doveo do trudnoće. Govorila je i na konferenciji "Women in the World".

Ešli je tada rekla da bi, da je donijela odluku zadržati dijete, država dodijelila ocu pravo na starateljstvo.

- Ono o čemu volim pričati je moje lično iskustvo s pobačajem jer, kao što svi znaju, a ja sam vrlo otvorena po tom pitanju, tri sam puta preživjela silovanje. Jednom od ta tri puta došlo je do začeća i vrlo sam zahvalna što sam mogla pristupiti sigurnom i legalnom pobačaju jer taj silovatelj, koji je iz Kentakija, kao i ja, i živi u Tenesiju, ima pravo očinstva u Kentakiju - rekla je te dodala da bi na kraju bila prisiljena odgajati dijete sa silovateljem.

Više o:

Ashley Judd Glumica
NA VRH

Podijeli članak na