ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Slavna glumica: Triput sam silovana, jednom je došlo do začeća

Ešli Džad silovana je 1999. godine, a kasnije je željela razgovarati sa silovateljem

Ešli Džad. Agencije

L. S. R.

28.7.2022

Američka glumica Ešli Džad (Ashley Judd) otkrila je da je bila silovana tri puta te da se nekoliko godina nakon napada sastala sa svojim silovateljem. Silovana je 1999. godine, a kasnije je željela razgovarati sa silovateljem.

- Da skratim priču, završili smo u ljuljačkama i sjedili zajedno uz potok. Zanimala me priča s kojom se nosio sve ove godine. Vodili smo razgovor o pravdi - rekla je Ešli.

 Naglasila je da joj nije bilo potrebno iskupljenje silovatelja.

- Imala sam priliku raditi na svojoj traumi, žalosti i iscjeljivanju. Radila sam na promjeni vlastite svijesti i povezala sam se sa ženama koje su isto to proživjele - rekla je Džad.


Ešli se danas trudi osnažiti žene koje su prošle ono što je i ona sama te im želi pomoći da se nauče izliječiti od traume. Zagovara pravo na pobačaj jer je i nju napad doveo do trudnoće. Govorila je i na konferenciji "Women in the World".

Ešli je tada rekla da bi, da je donijela odluku zadržati dijete, država dodijelila ocu pravo na starateljstvo.

- Ono o čemu volim pričati je moje lično iskustvo s pobačajem jer, kao što svi znaju, a ja sam vrlo otvorena po tom pitanju, tri sam puta preživjela silovanje. Jednom od ta tri puta došlo je do začeća i vrlo sam zahvalna što sam mogla pristupiti sigurnom i legalnom pobačaju jer taj silovatelj, koji je iz Kentakija, kao i ja, i živi u Tenesiju, ima pravo očinstva u Kentakiju - rekla je te dodala da bi na kraju bila prisiljena odgajati dijete sa silovateljem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.