UKINUTA ODLUKA

Jasenko Houra i bend ostaju "Prljavo kazalište"

Do ove situacije došlo je zbog trzavica između Houre i Tihomira Fileša

"Prljavo kazalište". Ivo Cagalj/PIXSELL

L. S. R.

29.7.2022

U posljednjih nekoliko mjeseci trzavice između Tihomira Fileša (60) i Jasenka Houre (62) oko prava na korištenje imena "Prljavo kazalište" punile se medije, a nakon privremene mjere i zabrane korištenja imena "Prljavo kazalište" i sličnih, Jasenku Houri i bendu ta ista mjera je ukinuta.

- Visoki trgovački sud preinačio je odluku Trgovačkog suda. Privremena mjera je ukinuta. Više nema zabrane korištenja imena - kazao je odvjetnik Toni Nogolica koji zastupa Houru za Večernji list.

Houra je također dobio tu informaciju.


Jasenko Houra. Sandra Simunovic/PIXSELL

- Vijest me zatekla u MUP-u, dok sam mijenjao dokumente. Nisam čovjek koji nema riječi, ali ne znam šta bih rekao. Sada bih se volio vidjeti s ostalim članovima benda, ne moramo govoriti već samo u tišini sjedit - rekao je Houra, a prenose 24 sata.hr.

Do ove situacije došlo je zbog trzavica između Houre i Tihomira Fileša. Obojica su u "Prljavom kazalištu" od osnivanja te 1977. godine, zajedno su odlučivali i o imenu. Houra je autor pjesama, a Fileš je na neki način preuzeo, osim bubnjarske, i menadžersku ulogu u bendu. No on je u međuvremenu zaštitio ime i žig, pa im je nakon razlaza zabranio nastupati pod imenom "Prljavo kazalište".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.