NAKON EVROPSKE TURNEJE

Bred Pit s ekipom "Brzine metka" na premijeri u Los Anđelesu: Film od sutra u bh. kinima

Crveni tepih bio je dodatno upotpunjen scenografijom željezničke stanice koja je aludirala na radnju filma

Brad Pit na crvenom tepihu u Los Anđelesu. Sony

N. Aj.

3.8.2022

Posljednja "stanica" akcionog spektakla "Brzina metka" (Bullet Train) prije dolaska na repertoar bosanskohercegovačkih kina bio je Los Anđeles.

Nakon evropske promotivne turneje koja je imala stanice u Parizu, Berlinu i Londonu, ekipa filma "Brzina metka" zaključila je svoje putovanje na premijeri u Los Anđelesu. 

Naravno, kao i svugdje do sad, glavna zvijezda filma Bred Pit (Brad Pitt) opet je privukao pažnju svojom ležernom modnom kombinacijom. Njemu se pridružila do sada najmnogobrojnija ekipa filma - Džoi King (Joey), Eron Tejlor Džonson (Aaron Taylor Johnson), Brajan Tajri Henri (Bryan Tyree Henry), Hirojuki Sanada (Hiroyuki), Bed Bani (Bad Bunny), Zazi Bic (Zazie Beetz) i Masi Oka.


Glumci s rediteljem pozirali na crvenom tepihu. Sony

Crveni tepih bio je dodatno upotpunjen scenografijom željezničke stanice koja je aludirala na radnju filma. Iako je film kategoriziran kao akcioni triler, "Brzina metka" definitivno ima i obilježja akcione komedije. Kako i ne bi kad je redatelj Dejvid Lič (David Leitch) najpoznatiji po planetarnom blokbasteru "Deadpool 2".


Također, Lič je svoju karijeru u svijetu filmova započeo kao kaskader te je bio dvojnik Breda Pita u "Klubu boraca", "Oceanovih 11", "Troji" i "Gospodin i gospođa Smith". Sasvim smo sigurni da je ovaj dvojac i na razini reditelj - glumac obavio odličan posao.

Iako se na premijeri nisu pojavili zapaženi akteri filma poput Sandre Bulok (Bullock), Majkla Šenona (Michael Shannon) i Endria Kojia (Andrew), osebujna ekipa filma ostavila je odličan utisak u Los Anđelesu te kroz prethodne dane na turneji najavila pravi spektakl.


Ekipa filma "Brzina metka" na čelu s Bred Pitom. Sony

Već danas, 3. avgusta, domaća publika ima priliku pretpremijerno pogledati film u multipleksima dok u redovnu distribuciju "Brzina metka" kreće od sutra, 4. avgusta u svim bh. kinima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. Urnebesna akcija u najbržem vozu na svijetu dobar je razlog da ove vruće ljetne dane te naredni vikend iskoristite uz "Brzinu metka" s Bredom Pitom.

U filmu "Brzina metka" Bred Pit glumi Bubamaru (Ladybug), nesretnog ubicu koji je odlučio obavljati svoj posao na mirniji način nakon što su neke misije krenule po zlu. Ipak, sudbina može imati drugačije planove jer Bubamaru nova misija dovodi u sukob sa smrtonosnim ubicama iz cijelog svijeta – svi s povezanim, ali suprotstavljenim ciljevima u najbržem vozu na svijetu. Kraj puta tek je početak nezaustavljive i uzbudljive vožnje kroz moderni Japan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.