PRVA ULOGA

Muzička zvijezda Voyage za "Avaz": Nije bilo prostora za promašaj

Kojo, Katić, Trifunović i drugi su toliko svjesni amaterizma da neke stvari svojim profesionalizmom mogu da iznivelišu kod mene. Čim je počelo snimanje, shvatio sam da je to to. Najbolje se glumi kada se ne glumi

Voyage: Stigao u Sarajevo. Agencije

Piše: N. Ajnadžić

15.8.2022

Regionalna muzička zvijezda Voyage, pravog imena Mihailo Veruović, uplovio je u glumačke vode. To mu je bilo prvo iskustvo, a tumači glavnu ulogu Aljoše, koji želi da se bavi boksom, u seriji “U klinču”.


Voyage: Od muzike neće odustati - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Velika čast

Igra rame uz rame s glumačkim imenima poput Nikole Koje, Branke Katić, Sergeja Trifunovića, dok režiju potpisuje Danilo Bećković, a kreator i jedan od producenata je svima dobro poznati Miloš Avramović, reditelj “Južnog vetra”.

Prve dvije epizode pretpremijerno će biti prikazane na Sarajevo Film Festivalu, a Voyage je u razgovoru za “Dnevni avaz” potvrdio da je stigao u glavni grad BiH, i to danas, 15. avgusta.

- Stvarno će mi biti velika čast, i da ulazim u taj svijet glume. Radujem se tome baš - kazao nam je Voyage.

Istakao je da je gluma vrlo zahtjevan posao.

- To sam shvatio kada sam dobio ovu, prvu ulogu. Međutim, ispalo je da sam se snašao u tome jer sam imao idealne ljude pored sebe, zaista najveće profesionalce, od reditelja do glumačkih imena koja su bila pored mene. Mislim da zbog toga nije bilo prostora za promašaj - rekao nam je Voyage.

Istakao je da se nada da će se i ljudima dopasti onoliko koliko je i njemu.

- Iskreno, vidim se u svijetu glume. Razmišljao sam o tome nedavno. I shvatio sam, što da ne? Mnogo mi je lijepo bilo, ispunilo me i to je najvažnije - iskren je Voyage.

U seriji “U klinču” Nikola Kojo igra Voyageovog oca.

- Osim njega, moram da spomenem i Branku Katić i Sergeja Trifunovića, to su tri osobe… Mislim da ništa ne bi bilo isto da oni nisu bili tu. Iskreno to mislim. Toliki su profesionalci, toliko su svjesni amaterizma da neke stvari svojim profesionalizmom mogu da iznivelišu kod mene. Mnogo sam im zahvalan na tome. Stvarno mi je velika čast, kao prvo ta uloga, a onda što sam se s njima našao zajedno - istakao je Voyage.


Tražio savjete

Ne krije ni da se u početku plašio, ali…

- Čim je počelo snimanje, shvatio sam da je to to za mene - kazao je Voyage.

Kao neko ko nije imao glumačkog iskustva, svoje starije i iskusnije kolege pitao je za savjete, a oni su mu izlazili ususret.

- Baš sam pitao Branku Katić za nekoliko savjeta. Jedan mi je bio najupečatljiviji. Rekla mi je: “Najbolje se glumi kada se ne glumi.” Misleći na to da apsolutno mora da se shvati lik kojeg igramo i saživi s njim. Kada mi je to rekla, iskristalizirala mi se većina stvari - istakao je Voyage.

Od muzike neće odustati.

- Muzika mi je prva stvar. To je nešto iz čega sam potekao, ali gluma… Krenula je da se bori. Ne znam šta će biti, iskreno. Da ste me pitali u naredne godine muzika ili gluma, ne znam koji bi odgovor bio -

kroz smijeh nam je rekao Voyage.

Kojo: Snašli se kao ribe u vodi

S Nikolom Kojom razgovarali smo kratko tokom druge večeri SFF-a. O seriji “U klinču” nam je rekao:

- Vidjet ćete kakva je. Bilo je lijepo, divno, stvarno. Mladi ljudi, neki su prvi put u ovom poslu, ali su se snašli kao ribe u vodi. Dolazi cijela ekipa na SFF.


Uskoro duet s Elenom Kitić

- Trebalo bi do kraja godine da izađe novi album, a prije toga će dvije pjesme. Jedna od njih je, evo, mogu vama da kažem, duet s Elenom Kitić. Na muzici se baš radi, ali sada je ljetna turneja, nisam imao dovoljno vremena da izdam neki singl - rekao je Voyage.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.