KRAJEM GODINE I U BIH

Život i karijera muzičke dive Vitni Hjuston uskoro na filmskom platnu

Uzbudljivu i energičnu priču o njenom životu i karijeri moći ćemo vidjeti u filmu "I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston" za kojeg je objavljen prvi trailer

Vitni Hjuston. AP

N. Aj.

16.9.2022

"I Wanna Dance With Somebody", "I Will Always Love You", "How Will I Know", "I Have Nothing"...

Zaista je teško izdvojiti a kamoli nabrojati sve hitove koje je ostvarila jedna od najvećih pop diva svih vremena, Vitni Hjuston (Whitney Houston).

Najupečatljiviji trenuci

Dokaz tome je i Ginisov rekord za najnagrađivaniju umjetnicu svih vremena s više od 400 nagrada uključujući i 6 Gremija. Uzbudljivu i energičnu priču o njenom životu i karijeri moći ćemo vidjeti u filmu "I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston" za kojeg je objavljen prvi trailer.

U traileru su prikazani njezini počeci saradnje s muzičkim producentom Klajvom Dejvisom (Clive Davis) te najupečatljiviji trenuci i koncerti iz života te karijere.

Biografska drama

Kao šlag na tortu stavljena je spektakularna izvedba Hjuston američke himne na Super Bowlu XXV 1991. pred više od 70 hiljada gledalaca.

U ovoj biografskoj drami glavnu zvijezdu utjelovila je Naomi Eki (Ackie, Star Wars: The Rise of Skywalker, Lady Macbeth), Stenli Tuči (Stanley Tucci, Devil Wears Prada, The Lovely Bones) glumi muzičkog producenta Dejvisa, a Tamara Tunie (Flight,The Devil's Advocate) je u ulozi Vitnijine majke Sisi (Cissy).

U ostalim ulogama pojavljuju se Klark Piters (Clarke Peters), Nafesa Vilijams (Nafessa Williams) i Ešton Sanders (Ashton Sanders).

Rediteljica filma je Kasi Lemons (Lemmons, Harriet, Eve's Bayou, Talk to Me) dok je na scenariju sudjelovao Entoni Mekarten (Anthony McCarten), inače 4 puta nominiran za nagradu Oskar te scenarist filma "Bohemian Rhapsody".

Radost i emocije

Ovaj film je puno više od obične biografije jer kroz radost i emocije slavi život i muziku jedne od najvećih pop diva svih vremena. Gotovo je sigurno da će ovu biografsku i muzičku poslasticu biti pravi užitak gledati u prazničnom ugođaju s obzirom da će film krajem godine krenuti s prikazivanjem i u svim bh. kinima.

"I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston" krajem godine u bh. kinima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.