U IME PORODICE

Optužbe da se grobno mjesto ne održava: Oglasio se sin Akija Rahimovskog

Spomenik je u izradi i u skorašnjem periodu će biti dovršen, ističe Kiki Rahimovski

Kristijan Rahimovski. Arhiv

L. S. R.

22.9.2022

Kristijan Rahimovski na Facebooku je objavio status kojim je pojasnio informacije koje su se navodno pojavile u Facebook grupi posvećenoj njegovom ocu, a vezane su uz Akijevo grobno mjesto.

- Poštovani članovi grupe "Aki Rahimovski- Nakon svih ovih godina", prije svega u ime porodice Rahimovski zahvaljujem Vam se svima na ljubavi i očuvanju sjećanja na lik i djelo moga oca, a mnogima od Vas i vašeg prijatelja. Dana 19.09.2022., do mene i moje porodice je stigla informacija da se u grupi iznosi osobno stajalište i izjava gospodina Nenada Shonea vezana za vječno počivalište moga oca.

S obzirom na to da gospodin Nenad nije član porodice Rahimovski i nije upućen u tačno stanje izrade spomenika, stvorio je svojom izjavom među članovima grupe dojam da se porodica ne brine o grobnom mjestu moga oca što je prije svega potpuno netačno, a ujedno je time i povrijedio osjećaje porodici Rahimovski.


Tačna informacija za sve članove je da je spomenik u izradi i u skorašnjem periodu će biti dovršen. Grobno mjesto moga oca s obzirom na trenutnu situaciju je uvijek uredno i održavano od strane cjelokupne porodice. Da je gospodin Nenad Shone htio tačnu informaciju, mogao je poput nekih od Vas koji su mi slali upite u inbox također isto postupiti.

Naprotiv, gospodin Nenad Shone u grupi u kojoj je administrator i koja broji preko 5000 članova iznio svoje osobno stajalište s neprovjerenim informacijama i iz tog razloga, a u zaštitu na spomen moga oca zatražio sam da se grupa zatvori -  napisao je Kristijan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.