IZA KULISA

Magazin "Nova IN" slavi treći rođendan, šta voditeljska ekipa kaže: Kad se svađamo, trudimo se da to ne dođe do novina

Tanja Đurović, Ivona Baković, Milica Kokotović i Ajdin Kulenović su lica ovog magazina

Ekipa magazina „Nova IN“: Slave treći rođendan. Promo

Piše: N. Ajnadžić

9.10.2022

Magazin „Nova IN“ Nove BH 7. oktobra proslavio je svoj treći rođendan, a iza novinarskog i reporterskog tima koji realizira ovaj magazin više je od hiljadu emitiranih izdanja i bezbroj poučnih, zabavnih i zanimljivih priča.

Kamerom kroz BiH

Kamerom su prošetali kroz skoro svaki kutak ove države i gledaoce podsjećali koliko je BiH uistinu prekrasna zemlja, puna različitosti, ljepote i potencijala.

Priče o tradiciji, bh. običajima, zanatima, nesvakidašnjim zanimanjima, najpoznatijim, ali i manje poznatim jelima bh. kuhinje postale su neizostavni dio emisije. Pred kamere „Nove IN“ stale su brojne domaće, ali i strane zvijezde, a ispratili su i sve važne događaje na šoubiz sceni.

Voditeljsku ekipu čine Tanja Đurović, Ivona Baković, Milica Kokotović i Ajdin Kulenović. Njih četvero su za „Avaz“ govorili o ovoj emisiji.

Voditelji magazina "Nova IN". Promo

Treći rođendan „Nova IN“ magazina Ivona Baković doživljava kao uspjeh.

- Već tri godine „Nova IN“ uspijeva zadržati pozornost gledatelja i zainteresirati ih za priče koje pravimo. Treći rođendan je, prema tome, dokaz da uživamo povjerenje publike. Nastojat ćemo ga i u budućnosti opravdati. Trudit ćemo se da budemo još zabavniji, znatiželjniji, edukativniji. Naravno, uz sve to, osluškivat ćemo i želje gledatelja, koji su ujedno i naša najveća inspiracija i vodilja - kazala je Baković.

Tanja Đurović nam je kazala da je teško izabrati i prisjetiti se najzanimljivijeg gosta.

- Ovom prilikom izdvojila bih Željka Bebeka, Ninu Badrić, Enesa Begovića, mnoge veterane fudbala, ali i Draganu Mirković, te neprikosnovenu Josipu Lisac. Ugostili smo veliki broj istinskih zvijezda i zaista sam uživala razgovarajući s njima. Iako rijetko, ali znalo se desiti da je neko od gostiju, rekla bih, na svoju ruku. Takvih situacija bilo je na početku karijere, ali kada je magazin „Nova IN“ u pitanju i tokom mojih 20 godina pred kamerama, toga zaista više nema. Gosti magazina rado staju pred naše kamere jer znaju da ćemo posao obaviti profesionalno i voditi računa da ne prijeđemo granicu dobrog ukusa - kazala je Đurović.

Ponose se emisijom. Promo

Milica Kokotović kaže da se rijetko dešavaju nepredviđene situacije, naprimjer, da se neko ne pojavi na snimanju, a da se pri tome ne javi.

- Naravno, postoje objektivne okolnosti koje razumijemo i tolerišemo, ali i tada nastavljamo u sastavu koji imamo i trudimo se da svaku temu iznesemo i ispričamo na najbolji i ljudima najbliži način - istaknula je Kokotović.

Naša snaga

Jedini muški član među ženama Ajdin Kulenović, koji je ujedno i urednik magazina, odgovorio je na pitanje ko je u ekipi najveća „svađalica“.

- Kad se svađamo, trudimo se da to ne dođe do novina. Šalim se, nisu to svađe, više je to malo glasnija razmjena argumenata. I to je odlično, to je naša snaga, zato uvijek i dođemo do najkvalitetnijeg rješenja nedoumica, jer svačije mišljenje uvažavamo. Uostalom, da sistem funkcionira, potvrđuju i rejtinzi „Nove IN“ - kazao je Kulenović.

Dodao je da gleda „sve i svašta”.

- Mogu reći za sebe da sam baš “hardcore” konzument televizije. I ne, ne kupimo ničije fazone, jer nam je važno da smo originalni i da je svaki frame programa koji proizvedemo kvalitetan i gledljiv. Prije bih rekao da drugi pokušavaju jednako dobro raditi neke stvari koje smo mi prije tri godine počeli raditi kvalitetno i drugačije - zaključio je Kulenović.

Razonoda i inspiracija

- Zahvaljujući kvalitetnom i raznovrsnom sadržaju, protkanom zabavom, emocijom, toplim životnim pričama, reportažama iz svih dijelova svijeta, magazin „Nova IN“ osvojio je srca gledalaca i danas se nalazi u vrhu najgledanijih lifestyle i šoubiz emisija u BiH. U sadržaju emisije svakodnevno uživa više od 100.000 ljudi, a samo u posljednjih 30 dana magazin je dosegao rejting od milion gledalaca (izvor podataka: Audience Measurement, op.a.). Pred novinarskom ekipom magazina „Nova IN“ su novi izazovi i nove priče u kojima će ostati dosljedni sebi - biti vaša dnevna doza razonode i inspiracije - poruka je ekipe „Nova IN“ magazina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.