UKOPAN U RODNOM MOSTARU

Preminuo bivši takmičar "Nikad nije kasno": Faruk Karić je pjevao bez podrške porodice, a imao je samo jednu želju

Za sobom je ostavio suprugu Sretenku i sina Sretena

Faruk Karić preminuo u 68. godini. Printscreen / Youtube / Nikad nije kasno

N. Aj.

17.10.2022

Bivši takmičar muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno", Faruk Karić iz Mostara, preminuo je u 68. godini poslije duge i teške bolesti.

Ovu tužnu vijest potvrdili su njegovi nekadašnji saborci iz takmičenja veterana, kao i pobjednik Romeo Nikolić koji je sa Farukom bio dugogodišnji prijatelj. Za sobom je ostavio suprugu Sretenku i sina Sretena, a sahranjen je u svom rodnom gradu.

Na sceni se pojavio 2018. godine, sa željom da ostavi neku uspomenu iza sebe. Često je napominjao da mu je muzika u krvi, jer su u njegovoj porodici brojni članovi uspješno svirali i pjevali. On se mikrofona prvi put latio 1974. godine, ali nikada nije i profesionalno pjevao i sebe je zato znao da krivi, kao i za to kako je u mladosti živio.

Od 1992. živio je i radio u Njemačkoj, zatim 20 godina u Americi. Bio je taksista, držao market, radio je i u jednoj firmi, prenose mediji, a u rodni grad se vratio tek nakon penzionisanja.

Kada je došao u takmičenje imao je 62 godine. Tada, međutim, nije imao podršku svoje porodice, prenosi Blic.rs.

- Faruk nije htio da kaže da je večeras bolestan, baš kao i njegova supruga koja nije mogla da dođe. Sin mu je Americi tako da nije mogao da stigne na snimanje – pričao je jednom prilikom Žika Jakšić, tokom prvog kruga.

Tada, uslijedio je veliki gest pjevačice Kaliopi, iz sudijske stolice.

- Ja ću večeras biti tvoja podrška iz Skoplja - poručila mu je bila s osmijehom, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.