UPOZNALI SE NA TINDERU

Svingerski par o dobrobitima ovakvog načina života: Imaju čvrste granice

Kako su se stvari između Džes i Džeja razvijale, odlučili su da prestanu da se viđaju sa drugim ljudima

Džes i Džej. Instagram

H. J. I.

17.10.2022

Svingerski stil života mnogima je nepoznanica, ipak neki su odlučili da progovore o tome.

Jedan par otkrio je kako je svingovanje njihovu vezu učinilo jačom nego ikad. Vlasnica seks kluba Džes (30) i organizator događaja Džej (46) upoznali su se na Tinderu prije dvije godine i ubrzo nakon toga su počeli da se viđaju. U to vrijeme je Džes bila sa svojim bivšim vjerenikom, koji je još uvijek njen poslovni partner u klubu.


Momenti kad se osjećate neugodno

Kako su se stvari između Džes i Džeja razvijale, odlučili su da prestanu da se viđaju sa drugim ljudima. Međutim, Džes, koja je biseksualka i već je bila u poliamornim vezama, predložila je svingovanje.

- Prilično sam otvoren prema takvim stvarima, pa kad je to spomenula mislio sam da vrijedi pokušati - rekao je Džej za "Daily Mail". Prvi put kad su probali svingovanje, Džej je također imao prvo iskustvo grupnog seksa. Naime, imali su seks u četvoro s Džesinom najboljom prijateljicom i njenim partnerom.

Džej voli otvorenu komunikaciju u svojim vezama i kaže da mu svingerski stil života odgovara jer se oni uvijek slažu, razgovaraju o granicama i povezuju čak i kada su s drugima, prenosi Zadovoljna.rs.

- Definitivno imate momenata u kojima se osjećate neugodno. Sjećam se da sam jednom bio uvučen u pozu u kojoj sam se osjećao jako neugodno - rekao je Džej i dodao:

- Bila je to poza koju Džes i ja često praktikujemo i ja jednostavno nisam mogao to prihvatiti.

Tu je do izražaja došla Džesina intuicija i intimno poznavanje svog partnera.

- Pogledala sam ga i bio je poput jelena u svjetlima farova. Mogla sam osjetiti kako mu se lice mijenja i shvatila sam da je izbezumljen - rekla je. 


Svinguju pretežno sa ženama

Džej kaže da nije ljubomoran kad je Džes s drugim ljudima, jer samo želi da ona bude srećna, ali imaju čvrste granice – svinguju samo zajedno i uglavnom sa ženama. 

- Više me privlače žene. Zadovoljna sam s Džejem kao muškarcem u mom životu - objasnila je Džes pa dodala da ne misli da bi ikada mogla u potpunosti isključiti svingovanje, ali joj ne smeta što ima pauze od toga.

- To je za mene postala tako korisna promjena. To je također tako prilagodljiv stil života da čak i ako odlučimo uzeti malo slobodnog vremena kako bismo se usredotočili na sebe ili izgradnju porodice, mogli bismo to učiniti i zatvoriti našu vezu sve dok ne osjetimo želju da se vratimo svingovanju - rekla je.

- Svingovanje je definitivno poboljšalo moje odnose i s prijateljima i s partnerom. Omogućilo mi je da budem iskrena prema sebi u pogledu onoga što tražim od partnera, kao i kakva trebam biti kao osoba da bih bila sretna - dodala je.

Džes kaže da bi novi ljudi koji se žele isprobati svingovanje trebali sjesti sa svojim partnerom i razgovarati o svojim granicama prije nego što isprobaju takav stil života, piše Zadovoljna.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.