ZARAĐUJE PREMALO

Hrvatski pjevač tužio kćerku: Nemam za punu alimentaciju

Mladen Grdović još jednom u centru skandala

Mladen Grdović. Arhiv

A. H.

2.11.2022

Hrvatski pjevač Mladen Grdović često se nađe u centru skandala, ovog puta odlučio je da tuži vlastitu kćerku za alimentaciju. Uspio je da dokaže da zarađuje premalo, pa je njegova odnedavno punoljetna jedinica Sara ostala bez većine novca koje je primala mjesečno.

Odluka je to Opštinskog suda u Zadru koji je javno objavio presudu u kojoj stoji:

-Umjesto iznosa od 3750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. maja 2019. godine, doprinosi iznos od 1000 kuna počevši od 10. oktobra 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uslovi, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana - dio je presude koja je objavljena na e-oglasnoj ploči, i to krajem oktobra.

Tužbu za smanjenje izdržavanja protiv kćerke Grdović je podnio jer je ona u maju postala punoljetna pa po svom advokatu poručuje da joj je dovoljno 1000 kuna mjesečno jer on “nema” više novca budući da je 2020. godine otišao u prijevremenu starosnu penziju koja iznosi mizernih 2.895,57 kuna.

-Viđena je kako ljetos radi kao konobarica - kazao je Grdović za kćerku na sudu.

Tvrdio je da zbog korone nije imao nastupe, te da je narušenog zdravlja, a zbog brakorazvodne parnice s bivšom suprugom Brankicom ostao je i bez dobrog dijela imovine koje ju stekao baveći se više od 40 godina pjevanjem.

Zadarski sud je prihvatio Grdovićeve dokaze kako više nema novca za kćerkino izdržavanje, iako je do oktobra ove godine odradio preko 20 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.