SVJETSKA FACA

Turbulentni ljubavni život Bred Pita: Ko su dame koje su pokušale "obuzdati" holivudskog zavodnika

Glumac kako pišu strani mediji, ima osjećaj da se "nad njim nalazi crni oblak"

Bred Pit (Brad Pitt). Instagram

Piše: N. Avdagić

16.11.2022

Jedan od najpoznatijih glumaca u svijetu Bred Pit (Brad Pitt) cijeli život je pod lupom javnosti zbog turbulentnog ljubavnog života. 

Holivudski glumac, kako pišu strani mediji, ima osjećaj da se "nad njim nalazi crni oblak", pa stoga nema baš sreće u ljubavi.

Svemu je uzrok njegova borba sa Anđelinom Džoli (Angelina Jolie), bivšom suprugom, za starateljstvo nad djecom, piše "Us Weekly". Važio je za najpoželjnijeg neženju na svijetu prije braka sa Anđelinom Džoli.



Bred i Ines stigli zajedno

Glumca su povezivali sa raznim djevojkama, a za vikend prisustvovao jednom koncertu u Los Anđelesu, a tom prilikom fotografisan je s bivšom suprugom glumca Pola Veslija (Paul Wesley), 29 godina mlađom glumicom, zanosnom Ines de Ramon. Strani mediji pišu kako su Bred i Ines na koncert stigli zajedno te da su djelovali veoma prisno i blisko. Ines je u septembru je objavila kako se rastala od Veslija, zvijezde serije "Vampirski dnevnici", nakon gotovo tri godine braka.

A ko su sve dame koje su prije Anđeline pokušale da obuzdaju slavnog glumca?

Ines de Ramon i Bred Pit. Instagram

Prva ljubav

Jedna od njegovih prvih veza koju je javnost ispratila bila je sa Robin Givens, sada bivšom ženom Majka Tajsona (Mike Tyson). Bred i Robin bili su u vezi od 1986. do 1987. godine, a Bred je imao tu nesreću da ih Majk zatekne u krevetu, što nije bilo nimalo naivno jer je Robin i dalje zvanično bila u braku sa njim, iako je razvod bio na vidiku. 

Veza sa Robin nije uspjela.

Potom je Bred otišao na drugu stranu i ušao u vezu sa britanskom pjevačicom Sinitom, koja je bila opčinjena glumcem, i rado govorila o tome kako Bred izgleda bez odjeće.

Robin Givens i Bred Bit. Instagram

- Odlično izgleda. Prelijep je i prezgodan. Sa njim sam se viđala dvije godine, bio je mlad i strašno simpatičan - rekla je svojevremeno.

I ta veza je propala, pa se Bred okrenuo izlascima sa Džulijet Luis (Juliette Lewis), glumicom koja je tada imala svega 16 godina i od njega bila mlađa punu deceniju.

Onda je u njegov život 1994. godine ušla Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) sa kojom je u vezi proveo tri godine. Bili su i vjereni, ali na kraju nisu ušli u bračne vode. Razlog je, kako je Gvinet objasnila, taj što "ona nije bila spremna za taj korak, i Bred je bio previše dobar za nju".

Kažu da su u dobrim odnosima

Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) ušla je u njegov život 1999. godine, i to tako što su im agenti namjestili sastanak. Bili su omiljeni par Holivuda sve do 2004. godine. Par se vjenčao 29. jula 2000. na ekstravagantnoj ceremoniji u Malibuu, uz 200 gostiju, 50.000 cvjetova, četiri benda i vatromet. U maju 2004. Bred je upoznao Anđelinu Džoli na setu filma "Gospodin i gospođa Smith", a ubrzo su počele kružiti glasine o njegovom "šaranju sa strane".

U januaru 2005. Bred i Dženifer su službeno objavili da se rastaju.


Dženifer Aniston i Bred Pit. Instagram

Najljepši ljubavni par na svijetu

Prošlo je 12 godina otkada su Anđelina Džoli i Bred Pit započeli svoju ljubavnu priču. Upoznali su se na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith" i rodila se ljubav, bez obzira na to što je Brad tada bio u braku s Dženifer Aniston. Anđelina je bila udata za američkog glumca Bilija Tortna (Billy Bob Thornton). 

Uslijedio je neočekivan scenarij.

Anđelina Džoli i Bred Pit. Instagram

Nije dugo trebalo i poznati holivudski ljepotan je zbog fatalne Anđeline ostavio Dženifer Aniston. Bred i Anđelina svoju sreću nisu skrivali od očiju javnosti. Proglašeni su najljepšim ljubavnim parom na svijetu, a rijetko ih se kad moglo vidjeti da nisu zajedno.

Slavni par vodio je život iz bajke. Sve do prve javne svađe. Krajem 2014. godine uhvaćeni su kako se svađaju na balkonu jednog australskog hotela.

Anđelina je podnijela zahtjev za razvod 2016., a sve do danas svi sporovi između Anđeline i Breda nisu razriješeni. Razlog razvoda ovog para bio je manjak komunikacije od samog početka. Iza zatvorenih vrata često su se svađali, a kako su godine prolazile Anđelina je pala u depresiju, a Bred se predao alkoholu.

Nove ljubavi

2020. Bred je imao kratku romansu sa Nikol Poturalski koja je inače u otvorenom braku s njemačkim vlasnikom restorana Rolandom Marijem (68), sa kojim ima i sina. Sa Bred Pitom se viđala već nekoliko mjeseci, a njenom suprugu to nimalo nije ne smetalo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.