HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Kevin Spejsi optužen za još sedam seksualnih napada u Velikoj Britaniji

Optužbe uključuju tri tačke za nepristojan napad, tri tačke za seksualni napad i jednu tačku za navođenje osobe da se upusti u seksualnu aktivnost bez pristanka - sve za istu navodnu žrtvu

Kevin Spejsi. AP

H. J. I.

16.11.2022

Kevin Spejsi (Spacey) je danas ponovo optužen za još sedam seksualnih napada u Velikoj Britaniji - povrh pet sa kojima se već suočava dok je bio umjetnički direktor londonskog pozorišta Old Vic.

Naime, holivudsku zvijezdu i oskarovca (63), tužilaštvo će optužiti za niz seksualnih napada na jednog muškarca između 2001. i 2004. godine.

Optužbe uključuju tri tačke za nepristojan napad, tri tačke za seksualni napad i jednu tačku za navođenje osobe da se upusti u seksualnu aktivnost bez pristanka - sve za istu navodnu žrtvu.


Očekuje se da će se poznati glumac suočiti sa suđenjem koje će trajati od tri do četiri sedmice, a planirano je da počne 6. juna sljedeće godine.

Podsjećamo, Spejsi je već optužen za niz seksualnih napada na trojicu muškaraca u Londonu i Glosterširu između 2005. i 2013. dok je bio umjetnički direktor pozorišta Old Vic. Spejsi je negirao navodne prekršaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.