NIJE ČESTA POJAVA

Vilijam i Kejt prisustvovali utakmici u SAD-u: Publika ih izviždala

Oba puta kad su se Vilijam i Kejt pojavili na ekranu - čulo se klicanje, ali i zvižduci, napisao je Kris Šip

Vilijam i Kejt. TWITTER

A. O.

3.12.2022

Princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) u posjeti su SAD-u. Prilikom pojavljivanja na košarkaškoj utakmici publika ih je izviždala - što se rijetko dešava u njihovoj zemljo, Velikoj Britaniji.

Njih dvoje su poručili da im je zadovoljstvo ponovo doći u SAD, ipak, sa tim se ne slažu stanovnici SAD-a.


Sjedili pored terena

Princ i princeza od Volesa (Wales) stigli su u Boston u srijedu kako bi proslavili nekoliko dana javnih događaja koji su prethodili William's Earthshot Prize gali, ali su naišli na pomalo "mrzovoljan" prijem od gradskih košarkaških navijača.

- Oba puta kad su se Vilijam i Kejt pojavili na ekranu - čulo se klicanje, ali i zvižduci. Uz skandiranje 'SAD, SAD' - napisao je dopisnik ITV News-a Kris Šip (Chris Ship).

Kraljevski par sjedio je pored terena tokom utakmice Boston Celticsa u srijedu navečer, a kada su njihove slike projektovane na Džambotronu (Jumbotronu), dočekani su uz klicanje, ali i glasno zviždanje.


Posljednja primjedba

- Neki kažu da se to očekivalo u bostonskom timu Celticsa sa tako jakim irskim korijenima. Ali, ipak, nije nešto što članovi kraljevske porodice doživljavaju često - dodao je. 

Posljednja primjedba jeste istinita - nije često da se članovi kraljevske porodice otvoreno ismijavaju ili izviždaju u javnosti, posebno kod kuće u Velikoj Britaniji - dok se čini da je u SAD-u drugačija priča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.