PREMIJERA 21. DECEMBRA

Hit-ostvarenje Amazona: Evo koja tri bh. glumca igraju u svjetskoj seriji "Jack Ryan"

Snimalo se u Budimpešti za vrijeme koronavirusa

Feđa Štukan i Aleksandar Seksan. Facebook / NPS

Piše: N. Ajnadžić

7.12.2022

Treća sezona serije „Jack Ryan“, odnosno „Tom Clany's Jack Ryan“, spremna je za emitiranje, a očekivanja širom svijeta su velika.


Pun podrške

Premijera je najavljena za 21. decembar na Amazonu. Treća sezona će imati osam epizoda. Već neko vrijeme poznato je da je glumac Feđa Štukan dobio ulogu o ovoj sezoni, a, osim njega, igraju još Selma Alispahić i Aleksandar Seksan.

Kako „Avaz“ saznaje, oni igraju Ruse, a scene koje će u seriji biti prikazane izgledaju kao da su snimane u ovoj državi, a zapravo su nastale u Budimpešti.

Alispahić: Hos je predivna osoba. Instagram

Alispahić je, prema našim saznanjima, produkciju oduševila na prvom kastingu, kada joj je odmah i dodijeljena uloga. Igra suprugu ruskog ministra odbrane Nataliju Popovu (Natalya).

Nedavno je Alispahić podijelila i fotografije s kolegama iz serije, i to njemačkom glumicom Ninom Hos (Hoss), koja igra Alenu Kovač, te s Vendelom Pirsom (Wendell Pierce), koji utjelovljuje Džejmsa Grira (James Greer).

- Imala sam zadovoljstvo raditi sa sjajnom njemačkom glumicom Ninom Hos... Zahvalna sam joj na velikodušnosti, ljubaznosti i profesionalnosti. Nina je predivna osoba - napisala je Alispahić uz fotografiju s Hos.

Alispahić s Pirsom. Instagram

Za Pirsa je istaknula da je „kolega pun podrške i predivno ljudsko biće“.

Štukan igra komandira Fadeija, a za „Avaz“ je nedavno rekao:

- Već dugo sam u tome. Meni nije ovo neki uspjeh, jer često igram u stranim ostvarenjima.

Spriječiti rat

Koliko je ozbiljan projekt, govori i činjenica da su snimali još za vrijeme koronavirusa.

Seksanov lik zove se Jozef Nočinov (Josef Nochinov), a, osim u Budimpešti, Seksan je za potrebe snimanja boravio i u Slovačkoj.

Štukan: Često igra u stranim ostvarenjima. Facebook

Džon Krasinski (John) igra naslovnu ulogu, CIA-inog agenta Džeka Rajana (Jack Ryan). Veliki debi prve sezone bio je 31. avgusta 2018., dok je druga emitirana već u oktobru 2019. Amazon od tada pa sve donedavno nije više spominjao Rajana, koji se pretvorio u duha, iako se znalo da će biti i treća sezona.

Seksan: Snimao i u Slovačkoj. NPS

Kako se vidi iz objavljenog trejlera, Džek Rajan bježi upravo od CIA-e dok očajnički pokušava spriječiti Ruse da započnu treći svjetski rat.

Optužen za izdaju

- U trećoj sezoni akcionog trilera Džek Rajan radi kao službenik CIA-e u Rimu, kada mu je dojavljeno da se projekt „Sokol“, tajni plan za obnovu Sovjetskog carstva, oživljava nakon više od 50 godina, iako se smatralo da je zatvoren.

Džek kreće u misiju da potvrdi obavještajne podatke, ali stvari brzo krenu po zlu i on je pogrešno umiješan u veću zavjeru. Optužen za izdaju, s crvenim obavještenjem za njegovo hapšenje, Džek je prisiljen pobjeći od vlastite vlade, s nadom da će otkriti odmetnutu frakciju prije nego što bude prekasno. Prešavši Evropu, dok ga progone bivši saveznici i novi neprijatelji, Džek vodi trku s vremenom kako bi zaustavio kaskadu destabilizirajućih sukoba, a koji bi mogli dovesti do globalne katastrofe - najavljeno je iz Amazona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.