DIREKTOR KAMERNOG TEATRA

Muhamed Hadžović za "Avaz": Ja sam servis koji ispunjava želje glumaca

U periodu od 16. do 23. decembra bit će održan šesti međunarodni festival Kamernog teatra 55 „Dani Jurislava Korenića"

Muhamed Hadžović. Instagram

Piše: N. Avdagić

15.12.2022

Direktor Kamernog teatra 55, glumac sa dugogodišnjom karijerom Muhamed Hadžović za "Avaz" je govorio o svojim utiscima otkako je došao na poziciju direktora teatra.

Šesti međunarodni festival "Dani Jurislava Korenića" prvi je otkako je Hadžović na čelu.

- Već nekih dvanaest godina sam član ansambla Kamernog teatra 55. Dobro poznajem teatar ovdje imam odigranih preko 600 ili 700 predstava, manje više znam kako diše ovo pozorište. Najvažnije nam je da su ljudi zadovoljni i sretni, oni koji rade u Kamernom teatru, da bude raspoloženje na nivou a druga jako važna stvar je da publika koja dolazi i posjećuje naše predstave bude još sretnija. Odnos publike i pozorišta sigurno je krucijalan za zadovoljstvo jednih i drugih.

Kao glumac imam sluh za ansambl glumaca i na neki način znam najbolje šta bi voljeli da rade, ko su reditelji sa kojima žele raditi, i na neki način ja sam tu kao neki servis koji će ispuniti želje tako zrelom i najboljem ansamblu u regionu - zaključio je Hadžović za "Avaz".

U periodu od 16. do 23. decembra bit će održan šesti međunarodni festival Kamernog teatra 55 „Dani Jurislava Korenića"

Najbolje predstave će izabrati žiri koji čine: predsjednica žirija Jasna Žalica i članovi Larisa Sarajlić-Ramović, Adnan Lugonić i Alen Šimić.

Pored nagrada stručnog žirija, urednica kulture "Dnevnog avaza" Larisa Sarajlić-Ramović će najboljoj predstavi dodijeliti nagradu "Avazov zmaj".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.