NOVI TRENDOVI

Bh. influenser Mirza Mustafagić otvoreno za "Avaz": Moj dan nije sačinjen samo od slikanja

Svako želi biti influenser, jer misle da je to lagan posao, ističe Mustafagić

Mustafagić: Teško je biti influenser. INSTAGRAM

Piše: E. Abaz

6.1.2023

Mada u svijetu influenserski posao cvjeta, kod nas i nije baš takva situacija. Preovladava mišljenje kako osobe koje se time bave u suštini ništa ne rade.

Mladi poduzetnik i influenser Mirza Mustafagić kaže da je njegova situacija zadovoljavajuća, baš iz razloga što se time dugo bavi.

 - Problem je što dosta ljudi pokušava to raditi, svako se želi baviti ovim jer misle da je lagan posao. Ne kažem da je težak fizički, ali postoji određeni psihički pritisak, koji nemaju poslovi koji nisu povezani s javnošću - kazao je Mustafagić.


Kulturno i pošteno

Istakao je i to da je teško biti influenser, ali ne toliko koliko i rudaru u rudniku.

- Kada mi neko kaže da se umorio od ovog posla, ne mogu to podnijeti. Prosto takve stvari ne mogu da podnesem... Trudim se da svojim primjerom pokažem da se ovaj posao može raditi kulturno, odmjereno i pošteno - rekao je Mustafagić.


Sami su krivi

U većini situacija influenseri se smatraju ljudima koji se samo slikaju.

- Influenseri su, donekle, sami krivi za takav status u društvu... Ponekad ni ja ne mogu da pratim objave pojedinih influensera. Imam agenciju za marketing, tako da je moj dan ispunjen, a nije sačinjen samo od događaja i slikanja – naveo je Mustafagić.

Brišem loše komentare

- Kada vidim ružan komentar, obrišem, a osobu koja ga napiše blokiram, tako se borim protiv toga. Jer ja nisam kriv što je nekome ružan dan, loše u životu, pa da meni mora napisati nešto ružno. Život je kratak i zašto ga trošiti na pisanje loših komentara nekome – zaključio je Mustafagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.