LOS ANĐELES

Najzanimljiviji trenuci sa ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa

Reći ću vam zašto sam ovdje, ja sam ovdje zato što sam crnac, izjavio je Karlmajkl u uvodu

Najzanimljiviji trenuci sa ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa. Twitter/Print Screen

N. A.

11.1.2023

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa glavne nagrade su odnijeli mlada "Elvisova" zvijezda  Ostin Batler (Austin Butler) i glumica Mišel Ieo (Michelle Yeoh), ipak oni nisu bili jedini koji su privukli pažnju medija i javnosti. U nastavku je nekoliko najupečatljivijih trenutaka koji su obilježili noć u Los Anđelesu.

Dženifer Kulidž (Jennifer Coolidge) ukrala je šou na 80. dodjeli Zlatnih globusa. Zvijezda serije "Bijeli lotos" održala je jedan od najdužih, ali i najzabavnijih uvodnih govora prije dodjele nagrada. Govorila o svojim strahovima od spoticanja o svoje riječi te se našalila da joj je netko predložio da obuje kroksice i više pazi na teleprompter.

"Suze Mikeja Vajra (Mikea Whitea) kada ga je Dženifer Kulidž nazvala dobrim čovjekom jedan su od najboljih televizijskih trenutaka koje sam vidjela", "Dženifer Kulidž je je**na inspiracija, ima 61 godinu i 100 posto je posvećena sebi. Legenda", samo su neke od reakcija na Twitteru na govor.


Humor Džeroda Karlmajkla

Komičar i voditelj ceremonije Zlatnog globusa Džerod Karlmajkl (Jerrod Carmichael) otvorio je dodjelu šalom na račun organizatora, Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA).

- Reći ću vam zašto sam ovdje, ja sam ovdje zato što sam crnac - izjavio je Karlmajkl u uvodu.


Ovo je bila prva dodjela Zlatnih globusa otkako je HFPA 2020. godine prozvana za nedostatak raznolikosti i neetične financijske prakse.

- Zlatni globusi se prošle godine nisu održali i ne želim reći da je ovo rasistička organizacija, ali u njoj nije bilo niti jednog crnca sve dok George Floyd nije umro. Eto, imate informaciju i mislite si sad što hoćete - poručio je Karlmajkl.

U nastavku večeri imao je još nekoliko šala, a jedna od najupečatljivijih bila je ona o Tomu Kruzu (Cruiseu) i njegovoj scijentološkoj crkvi. Kruz je 2021. godine demonstrativno vratio svoja tri kipa koja je osvojio ranije, baš zbog kritika da u organizaciji nedostaje raznolikosti. U jednom trenutku komičar je izašao na pozornicu noseći tri kipa Zlatnog globusa i započeo je šalu o Kruzu.

- Hej, ljudi, našao sam kipove Zlatnog globusa iza pozornice, to su ona tri koja je Kruz vratio. Možda sam samo voditelj, ali imam ideju. Možda da odnesemo ova tri kipa i damo ih u zamjenu za siguran povratak Šeli Miskavić (Shelly Miscavige) - izjavio je aludirajući na to da je Šeli, inače supruga Davida Miskavić , lidera scijentološke crkve, nestala 2007. godine i da je do danas nitko nije vidio.

Ovacije za Mišel Džej Rodrigeza

Mišel Džej Rodrigez (Michaele Jaé Rodriguez) dobila je ovacije jer je postala prva transrodna glumica koja je osvojila Zlatni globus. Rej Murfi (Ryan Murphy) usmjerio je svjetla reflektora na Mišel koja je osvojila nagradu prošle godine, ali tada nije dobila pozornost s obzirom na to da ceremoniju nije prenosila televizija.


Historijska pobjeda Indije

Pjesma M. M. Keeravanija, Naatu Naatu, iz filma na teluškom jeziku RRR, nadmašila je hitove pop zvijezda Tejlor Svift (Taylor Swift), Lejdi Gage (Lady Gage) i Rijane (Rihanne), osvojivši nagradu za najbolju originalnu pjesmu. Ovo je prvi put u povijesti da je netko iz Indije osvojio Zlatni globus, zbog čega se mnogi Indijci slavili.


Edi Murfi sprdao Vil Smita zbog šamara

Glumac i komičar Edi Marfi (Eddie Murphy) udijelio je savjet svim komičarima dok je primao nagradu Cecil B. DeMille na dodjeli Zlatnih globusa. A taj savjet glasi: 

- Ne pričajte o ženi Vil Smita (Willa Smitha) - svojom se šalom osvrnuo na incident na prošlogodišnjim Oscarima kada je, nakon šale o Jadi Pinket Smit, Vil Smit ošamario Krisa Roka (Chrisa Rocka).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.