GLUMAC I KOMIČAR

Edi Marfi proslavio 60. rođendan: Drago mi je što niko od moje djece nije postao holivudski kreten

Otac je desetero djece sa pet različitih žena

Marfi: Proslavio 60. rođendan. Agencije

L. K. P.

3.4.2021


Edi Marfi (Eddie Murphy), legendarni glumac i komičar danas slavi 60. rođendan. Osim što je poznat po svojim filmskim ulogama, poznat je i po mnogobrojnoj djeci kojoj je pružio sve što im je bilo potrebno.

Otac je desetero djece sa pet različitih žena. Murphy je u vezi s atraktivnom 18 godina mlađom manekenkom Pejdž Bačer (Paige Butcher) od 2012., a par se upoznao još 2006. na snimanju filma "Kuća debele mame". Od početka veze vole privatnost i rijetko javno govore o svom odnosu.


Marfi sa porodicom. Agencije

U nedavnom intervju za "Mirror", Marfi je rekao kako je "ponosan na svoju djecu jer nisu ispali holivudski kreteni". Dodao je i da je blagoslovljen jer su njegova djeca "pametne, dobre i normalne osobe".


Ovaj glumac otkrio je svoj talent vrlo rano, još kao dijete pričao je viceve pred publikom.


Rođen je u Bruklinu u Njujorku. Imao je teško djetinjstvo.


-Moja majka i otac su prekinuli kad sam imao tri godine, a otac je umro kad sam imao osam godina, tako da imam vrlo mutna sjećanja... Žena je nožem izbola mog oca. Nikad nisam shvatio zašto. To je trebao biti jedan od onih zločina iz strasti: 'Ako te ja ne mogu imati, niko drugi neće, rekao je u jednom intervjuu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.