ĆELIJA BEZ SVJETLA

Tejt se javio iz zatvora: Žohari su mi jedini prijatelji

Moji zatvorski čuvari samo obavljaju svoj posao, imaju porodice koje moraju hraniti, rekao je Tejt

Tejt: Molite se za mene. Twitter

A. O.

24.1.2023

Influenser Endru Tejt (Andrew Tate) progovorio je o lošim životnim uslovima u zatvoru u Rumuniji putem svog biltena objavljenog u videosnimku YouTube kanala Fesify.

Prema Fesifyju, Tejt je svojim pratiocima poslao mail s naslovom "Moj prvi e-mail iz zatvora", a obavijestio ih je da će im davati "svakodnevne lekcije" iz "nepravednog zatvora" te je napisao da ga "sistem pokušava slomiti".

Uslovi u zatvoru

Tejt tvrdi da je bio smješten u ćeliju bez svjetla i da je u njoj bilo žohara i stjenica" koje su mu bile "jedini prijatelji noću".

Napisao je da ima poštovanja prema čuvarima.

- Moji zatvorski čuvari samo obavljaju svoj posao, imaju porodice koje moraju hraniti. U teškim vremenima ne zaboravite na svoje ponašanje – poručio je on.

Ne mogu ga slomiti

Između ostalog, dodao je da je njegovim pratiocima dao svoju dnevnu dozu mudrosti i objasnio kako čuvari znaju da je nevin.

- Moje apsolutno poštovanje prema svima oko mene moj je čin apsolutne pobune. Ne mogu me slomiti. Moji čuvari znaju da sam nevin – rekao je.


Poruka pratiocima

Tejt se prošle sedmice javio na Twitteru i poslao poruku pratiocima na koju mail adresu mu se mogu javiti. U drugom tveetu istog dana poručio im je da se "mole za njega" i da ih on može čuti.


Zarobio ga Matrix

Podsjetimo, Tejt, njegov brat Tristan i još dvoje uhapšeni su krajem decembra prošle godine zbog navodne trgovine ljudima, silovanja i osnivanja organizirane kriminalne skupine. Tejtova imovina, uključujući njegove luksuzne automobile, zaplijenjena je, a naređeno mu je da ostane u pritvoru u zatvoru do 27. februara dok je istraga u toku.


Tejt je u više navrata izjavio da ga je "zarobio Matrix", a fanovima i dalje šalje svoje poruke životne mudrosti. Nedavno se javila Rumunjka koja tvrdi da joj je Tate slao privatne poruke na Instagram kad je imala 16 godina.

Videosnimak pogledajte OVDJE

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.