NEDOSTAJE MU BRAT

Šako Polumenta se prisjetio velike životne tragedije

Od tada porodica nikada nije uspjela da se oporavi

Šako Polumenta: Prisjetio se tragičnog gubitka brata. Instagram

N. S.

31.1.2023

Pjevač Šako Polumenta rijetko kada iznosi bilo šta iz svog privatnog života. Nedavno je po treći put postao djed, što je objavio na svom Instagramu, a sada se na istoj mreži prisjetio i velike tragedije koju je njegova porodica doživjela. 

On je izgubio brata Sabahudina, a od tada porodica nikada nije uspjela da se oporavi. Šako je sada napisao koliko mu nedostaje brat i poslije 22 godine.

"I danas si sa nama i nakon dvadeset dvije godine", napisao je pjevač dok je u pozadini išla pjesma "Brate" koju je pjevač nakon smrti posvetio bratu. 

Tokom gostovanja u jednoj emisiji, Šako je prvi put progovorio o teškim trenucima kada je ostao bez brata koji mu je bio najveća podrška.


- Taj dan mi je rekao da će se nešto desiti. Govorio mi je da se vratim iz Austrije i vratio sam se. Dogovorili smo da se nađemo, ja sam otišao za Podgoricu po sina i suprugu. 

U tom trenutku kad sam krenuo za Bijelo Polje počeo je grad, snijeg i vjetar kao nikad u životu. Kroz kanjon Morače vidiš tri, četiri automobila na koje se srušilo brdo i izginulo je dosta ljudi. Nije mi se dalo da prođem. 

Ja se vratim i cijelu noć smo pričali na telefon. Ja sam poslije isključio telefon i cijeli svijet je znao da je moj brat otišao, a ja nisam znao. To je nešto najgore u životu - pričao je Polumenta jednom prilikom za "Vikend specijal".

Pjevač je sa knedlom u grlu prokomentarisao navode da se ni dan danas ne zna pod kojim okolnostima je Sabahudin izgubio život.

- Ja sam ostao bez njega i ne bih pričao. Nije ubijen, kod kuće je preminuo. Došao je kući, spustio glavu na sto i zaspao. Nije bilo muke. Nije bilo nikakvog ubistva, to je laž. Srce ne izdaje svakog trenutka, već jednom. On je bio veliki gospodin. Bio je umrežen sa svim ljudima, i dobrim i zlim - objasnio je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.