SRBIJANSKA VODITELJICA

Dea Đurđević se oporavlja nakon operacije: Jedva čekam da sama sebi vežem kosu

Ona će uskoro skinuti ortopedsko pomagalo koje nosi otkad je doživjela saobraćajnu nesreću

Đurđević: Oporavlja se. Instagram

Z. K.

11.2.2023

Voditeljica „Pinka“ Dea Đurđević je prošle sedmice prošla još jednu intervenciju ruke četiri godine nakon saobraćajne nesreće.

Objavila fotografiju

Prije dva dana ona se oglasila na Instagramu i objavila fotografiju na kojoj joj je uvijena ruka. Voditeljica je zadovoljna kako je prošla operacija, a sada kaže da će poslije četiri godine konačno moći da koristi lijevu ruku.

- Jedva čekam da sama sebi vežem kosu. Prije nego što sam otišla na operaciju, bojala sam se da se ne probudim na respiratoru. Operisana sam u srijedu, a u petak sam vodila Jutarnji program - kaže Dea za Informer i dodaje:

- To mi je dosad radio Mladen. Naučio je da mi napravi visoku i nisku punđu, ali više neće morati.

Podsjetimo, voditeljici je ovo 22. operacija ruke i nada se potpunom oporavku za šest sedmica, što je ravno čudu.

Ona će uskoro skinuti ortopedsko pomagalo koje nosi otkad je doživjela saobraćajnu nesreću.

- Nadam se da je ovo bila posljednja operacija. Doktor Marko Bumbaširević mi je rekonstruisao šaku, koju ću napokon moći normalno da pomjeram - priča Dea.

Đurđevićeva ističe da je jedva smogla snage da ponovo legne na operacioni sto.


- Psihički nisam bila spremna za novu intervenciju. Odlazak u bolnicu mi je vraćao slike na 7. februar, kada sam doživjela nesreću.

Ali doktor je uspio da me ubjedi da će se sve dobro završiti. I zaista je sve ispalo kako treba. Prije nego što sam otišla na operaciju, bojala sam se da se ne probudim na respiratoru, nemoćna da ustanem i govorim. Ali nije bilo tako. Ležala sam jedan dan u bolnici – priča voditeljica.

Trpi bolove

Voditeljica se kući vratila u četvrtak, a već u petak vodila je Jutarnji program. Iako je na malim ekranima bila nasmijana, Dea je trpila bolove.

- Nerviraju me bolovi, ali mi rad pomaže da ne mislim o tome. Naredne dvije godine ću ići na terapije. Bit će bolne, ali ću preživjeti - završava voditeljica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.