DODJELA BAFTA NAGRADA

Kejt Midlton zablistala na crvenom tepihu: Nosila "Zarine" naušnice

Kejt je privukla pažnju u bijeloj haljini Aleksanda Mekvina koju je prethodno nosila na dodjeli nagrada 2019. godine

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Reuters

H. J. I.

20.2.2023

Kejt Midlton (Kate Middleton), princeza od Velsa, prošetala je crvenim tepihom na dodjeli BAFTA nagrada u nedjelju navečer te svojom odjevnom kombinacijom privukla pažnju svih prisutnih.

Dolaskom na dodjelu BAFTA nagrada sa svojim suprugom princom Vilijamom (William), Kejt je privukla pažnju na crvenom tepihu u bijeloj haljini Aleksanda Mekvina (Alexander McQueen) koju je prethodno nosila na dodjeli nagrada 2019. godine. No, Kejt je promijenila izgled haljine. Cvjetni detalji na ramenima viđeni 2019. zamijenjeni su drapiranom bijelom tkaninom. Odjevnu kombinaciju upotpunila je crnim rukavicama i parom Zara naušnica koje se trenutno prodaju za 27,90 dolara.

Vilijam, koji je predsjednik Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti od 2010. godine, u međuvremenu se držao klasičnog dress coda s crnom kravatom u smokingu od baršuna.


Princ Vilijam i Kejt Midlton. Reuters

Princeza je poznata po tome što kombinira visoku modu s pristupačnim modnim dodacima i ponovno koristi haljine s prethodnih javnih pojavljivanja. Na dodjeli nagrada BAFTA 2020. odabrala je izvezenu zlatnu i bijelu haljinu, također Aleksandra Mekvina, koju je prvi put nosila 2012. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.