VELIKI USPJEH

Bh. dizajnerica nakon revije na Sedmici mode u Milanu: Živim svoju modnu bajku

Aida Mušinović predstavila kolekciju "Above"

Mušinović: Trud se uvijek prepozna. Arhiv

28.2.2023

Bosanskohercegovačka dizajnerica Aida Mušinović predstavila se kao jedina iz naše zemlje i s Balkana na Sedmici mode u Milanu, koja se održala od 22. do 25. februara u palači „Visconti“.

Sama pozivnica da učestvuje na prestižnom svjetskom modnom događaju, kao što je „Emerging Talents Milano“, velika je čast za našu dizajnericu.

 Ushićene reakcije

- Danas, kada su se slegli utisci koji su fantastični, ja sam još dijelom kao u snu, jer je bilo sve i ljepše i bolje nego što sam zamišljala. Fantastične, pozitivne i ushićene bile su reakcije publike i svih inozemnih medija. Želim zahvaliti Gradu Mostaru na podršci i drago mi je što sam Mostarce predstavila u najboljem svjetlu - rekla nam je Mušinović.

Ona se na ovom velikom događaju u modnoj metropoli predstavila kolekcijom „Above“. Dobro poznato bh. lice u svijetu mode Josip Grabovac, s adresom u Milanu, pronašao je Aidu još prije dvije godine, gdje su i napravili dogovor za njeno učešće.

- Svjesno sam ušla u ovaj projekt, kao i sada, svjesno znam šta mi se sve izdešavalo. Od same produkcije, cijele organizacije, do tima „Emerging Talents Milano“ i njihove prestižnosti u centru svjetske mode. Revija je održana 22. februara u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače, koja se savršeno stopila s ovom bajkom koju sam spremala nekoliko mjeseci - istakla je dizajnerica za "Avaz". 

Digitalni coveri

O našoj dizajnerici pisali su mnogi svjetski mediji. Njene kreacije i kolekcija su na digitalnim coverima magazina „Elle“ Italija, „Elle“ Španija, „Marie Claire“, „Harper's Bazaar“, a cijela kolekcija se našla u „Vanity fairu“ i mnoštvu drugih.

Na naš komentar da kvalitet uvijek na kraju ispliva i bez agresivne reklame, dizajnerica kaže:

- Da, kvalitet se uvijek prepozna, mogu neskriveno to izjaviti i reći da je najveći uspjeh u onome što srčano radite i volite, to se daleko prepozna. U mom slučaju to je moja bajka koju ne samo da radim nego je i živim - zaključila je Aida za "Avaz".

Saradnja s Jelenom Karleušom

Početkom 2020. godine uspješna Mostarka dogovorila je saradnju s poznatom pjevačicom i modnom ikonom Jelenom Karleušom, kojoj je kreirala predimenzioniranu plavu haljinu simboličnog naziva „Nebo“. Jelena je haljinu obukla za svoj rođendan, a kako nju prate svjetski mediji i mnogi ljudi iz svijeta mode, tako su vidjeli i Aidinu kreaciju.

Nakon toga joj je ubrzo stigao poziv od „Emerging Talents Milana“ te od agenta i modnog skauta Josipa Grabovca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.