CRNA OVCA

Čarlsova krunidba: Vojvotkinja od Jorka zbog skandala izbačena s liste gostiju

Sara Ferguson bit će "VIP posjetilac" na događaju u Vindzoru, a na kojem će pjevati brojne muzičke zvijezde

Sara Ferguson. Facebook

L. S. R.

19.4.2023

Vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson (Sarah) dobila je "ključnu ulogu" na krunidbenom koncertu kralja Čarlsa (Charlesa) nakon što je izbačena  s liste gostiju na ceremoniji krunisanja 6. maja.

Nije očekivala

Britanski mediji prenijeli su da će Sara Ferguson biti "VIP posjetilac" na događaju u Vindzoru, a na kojem će pjevati brojne muzičke zvijezde.

Izvori iz kraljevske porodice tvrde da bivša supruga Čarlsovog brata, princa  Endrua (Andrew), "nikada ne bi očekivala" da će biti pozvana na krunisanje, ali je "oduševljena" što se pridružila široj porodici na koncertu.


Vojvotkinju od Jorka smatraju "sramotom" kraljevske porodice jer i dalje živi s bivšim suprugom uprkos njihovom razvodu 1996. godine.

Sramota za porodicu

Ona je tokom godina imala mnogo trenutaka koji su predstavljali sramotu za kraljevsku porodicu, uključujući i to da je uhvaćena u kompromitujućim pozama sa svojim finansijskim savjetnikom Džonom Brajanom (John Bryan).

Još jedan kontroverzni trenutak dogodio se 2010. godine kada je tajno snimljena kako nudi da proda pristup princu Endruu u zamjenu za 500.000 funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.