NAKON 16 GODINA

Marija Šerifović otkrila detalje s učešća na Eurosongu: Mislila sam da ću umrijeti

U momentu kada je stala na scenu, trema i svi ostali problemi su nestali

Šerifović: Taj hod do bine je bio težak. INSTAGRAM

Z. K.

22.4.2023

Marija Šerifović je nakon 16 godina odlučila otkriti detalje s učešća na Eurosongu. S pjesmom "Molitva" odnijela je pobjedu, a prethodno je iza kulisa imala nevjerovatan strah od nastupa.

Najstrašnije tri minute

- Što se tiče same pobjede i trenutka kad ja postajem svjesna da postoji opcija da pobijedim, to je bilo nakon prvog polufinala. Pogledala sam snimku više od 30 puta. Iskreno, ja sam mislila da ću umrijeti u tom polufinalu. 

Trenutak u kojem ostaneš sam na onim stepenicama... Namjeste ti mikrofone, slušalice i dovedu te ispred bine, ali kad ostaneš sam na tim stepenicama, ne znam koji je izraz adekvatan za upotrijebiti, to su najstrašnije tri minute u mom životu jer ti moraš tu stajati dok pjeva ovaj prethodni - kazala je.

Dodala je da je taj trenutak bio jako strašan. Osim toga, osjećala je strah od reakcije javnosti ukoliko nastup ne bude dobar.

- Mislila sam samo: "Bože, što ako nešto promašim, zgazit će me. Gdje ću onda? Ne mogu se vratiti kući, ne mogu izmisliti da sam slomila nogu...“ - dodala je.

No, u momentu kada je stala na scenu, trema i svi ostali problemi su nestali.

Brojne anegdote

- Stajala sam na tim stepenicama i čekala, ja ovako mala sam se još smanjila na metar i deset. Ništa, dolazi trenutak kad moraš izaći i shvaćaš da ti nema spasa. Taj hod do bine je bio težak, a onda kad sam zauzela poziciju rešetanje je moglo početi - ispričala je.

To razdoblje pamti kao jedno od najljepših u životu i rado se sjeća brojnih anegdota. Za razliku od polufinala, u finalu se nije plašila ničega.

- U finalu mi je bilo sasvim svejedno, čak sam nešto bila i polupijana. Pili smo neko bijelo vino, ja u nekim japankama, u nekoj trenirci hodam po onoj dvorani, šalim se sa ljudima. Kažu mi da se spremim, mene je bilo briga. Zapravo, koliku sam ja tremu imala u polufinalu, oni su troduplo veću imali u finalu - kazala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.