ALEKSANDAR JOSIFOVSKI

Potresna ispovijest pjevača o alkoholizmu: Pio sam od 15. godine, iz tog pakla me izvukle Zvezde Granda

Alkohol je posebno bio dostupan svima nama u svijetu muzike, problem je što je legalan i lako možeš doći do njega, rekao je

Aleksandar Josifovski. RTV PINK

S. S.

23.4.2023

Popularna Zvezda Granda Aleksandar Josifovski, gostovao je u emisiji Novo jutro, autorice i voditeljice Jovane Jeremić, gdje je govorio o problemima koji je proživao zbog alkoholizma.

On je rekao da je alkohol počeo da konzumira još u tinejdžerskim danima, kada je počeo da nastupa sa svojim bendom.

- Alkohol je posebno bio dostupan svima nama u svijetu muzike. Problem je što je legalan i lako možeš doći do njega. Mislim da bi to, ipak nekako trebalo da se kontroliše. Ja sam počeo da pijem od svoje 15.godine. U tom periodu sam pio po malo i nisu odmah krenuli problemi, rekao je pjevač i nastavio:

- Jednostavno sam volio alkohol, uživao sam u njemu, ali samo onda počeo da pretjerujem. Ništa se nije desilo u mom životu, da bih pio. Ja volim da kažem da nisam pio zato što sam bio nesretan, već zato što sam bio sretan, dodao je on.

Iz tog pakla izvukao se uz pomoć Đorđa Davida, koji je bio njegov mentor u Zvezdama Granda. Josifovski je rekao da je prije četiri godine prvi put ušao u takmičenje Zvezde Granda iz kojeg je ispao u četvrtfinalu.

Prijavio se i naredne godine, ali tada su već problemi sa alkoholom počeli da se inteziviraju.

- Meni su Zvezde Granda promijenile život. Osvojio sam drugo mjesto te godine. Dok sam se takmičio morao sam da odem na liječenje na nagovor porodice i Đorđa Davida. Sada slobodno mogu da kažem da sam uspio. Sjećam se da je Đorđe dolazio i na klinkiku. Čak smo i slagali Popovića i cijelu organizaciju emisije da sa bio u Australiji, a ustvari nisam bio tamo već na liječenju, rekao je Aleksandar.

On je zaključio i naglasio da sada, poslije godinu dana od liječenja, njegova ruka više ne ide ka čaši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.