POZNATA INFLUENSERICA

Erni Saljević se ne sviđa boja nove fasade u centru Sarajeva: Oglasila se na Instagramu, odgovorila joj i Karić

Da li je to tako izgledalo prije pa kako su restaurirali - ja ne znam jer živim ovdje posljednjih 10, navela je Saljević

Erna Saljević i Benjamina Karić. Printscreen

H. J. I.

9.6.2023

Influenserici Erni Saljević nije se svidjela boja fasade na jednoj od obnovljenih fasada na zgradi u Titovoj ulici u Sarajevu.

Svoje nezadovoljstvo izrazila je na Instagramu.

- Danas prošetam gradom i ukapiram da su u glavnoj ulici radili neku novu fasadu na red zgrada koji mi je inače u Sarajevu (u ovoj ulici) najslađi... i pravo da vam kažem us*ali su i šefa i stanicu. Ta neka plavo-zelena boja... kao da se neko sprdao. Da li je to tako izgledalo prije pa kako su restaurirali - ja ne znam jer živim ovdje posljednjih 10, ali mi je toliko pokvarilo cjelokupan dojam i pojeftinilo komplet izgled tog dijela zgrada, da mi je baš nekako suludo - napisala je Erna uz fotografiju nove fasade. 

Objava Erne Saljević na Instagramu. Printscreen

Neko od pratitelja joj je savjetovao da označi gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić na objavi što je i učinila i u samo nekoliko minuta dobila odogvor. 

- Grad Sarajevo je pokrenuo projekat rekonstrukcije fasada. Rekonstruisane su dvije fasade na dvije zgrade u ulici Titova, a u toku je rekonstrukcija još četiri. Boju nažalost ne određuje Grad nego Zavod za zaštitu kulturno historijskog naslijeđa u skladu sa izvornim projektima - odogovorila je gradonačelnica i dodala kako bi i ona voljela da je "šarenije".

Odgovor Benjamine Karić. Printscreen

- Više da je nekako otmjenije, ali ako je po izvornom vjerovat ću da su eksperti duboko istražili nijansu i da je to to - odgovorila joj je Saljević te se dodatno zahvalila na brzom odogovru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.