KONTROVERZNI INFLUENSER

Sud u Rumuniji produžio kućni pritvor Endru Tejtu

Odluka suda donijeta je mjesec nakon što su tužioci zvanično podigli optužnicu protiv 36-godišnje zvijezde društvenih mreža

Endrju Tejt: Produžen mu kućni pritvor. AP

N. H.

18.7.2023

Sud u Bukureštu je danas produžio kućni pritvor Endruu Tejtu (Andrew Tate) za još 30 dana. Utjecajni influenser optužen je za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorištavanje žena.

Odluka suda donijeta je mjesec nakon što su tužioci zvanično podigli optužnicu protiv 36-godišnje zvijezde društvenih mreža. Optužba je podignuta i protiv njegovog brata Tristana, kao i dvije Rumunke, prenosi AP.

Sve četvero optuženih, uhapšenih krajem decembra 2022. godine u blizini glavnog grada Rumunije, negirali su optužbe, a oni će ostati u kućnom pritvoru još 30 dana. 

Obrativši se u ponedjeljak novinarima ispred zgrade, Tejt je rekao da se „moralni luk univerzuma konačno savija ka pravdi“.

- Moj brat i ja smo izuzetno otporni ljudi. Na kraju će pravda biti zadovoljena. Osjećamo da će stvari na kraju funkcionisati savršeno, a do tada ćemo pratiti sudski proces – rekao je on.

Braća Tejt vjerovatno će se žaliti na današnju odluku suda u Bukureštu o produženju pritvora. Tejtovi su se već žalili na sudsku odluku i 6. jula su izgubili na žalbenom postupku, ali prije toga, nakon tromjesečnog pritvora u Bukureštu, braća Tejt su 31. marta dobila u žalbenom postupku poslije čega im je odobren kućni pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.