ISKRENA SUĆUT

Oproštaj od muzičke legende: Preminuo Milo Hrnić

Njegove muzičke note odjekivale su širom Hrvatske i regije

Milo Hrnić. Dusko Jaramaz/PIXSELL

N. Č.

16.9.2023

Dubrovački dnevnik s tugom izvještava da je nakon duge i teške borbe s ozbiljnom bolešću, preminuo legendarni pjevač Milo Hrnić u 73. godini.

Milo Hrnić, čije su muzičke note odjekivale širom Hrvatske i regije, ostavio je neizbrisiv trag u muzičkoj historiji. Njegova izvanredna karijera obilježila je generacije, a njegova muzika ostaje vječno urezana u srca mnogih.

Neizbrisiv trag

Prodavši više od milion nosača zvuka, izdao je čak 20 albuma i stvorio preko 200 pjesama koje su postale dio muzičkog naslijeđa. Njegovi hitovi, poput "Vrati se, Dalmacijo," "Ljubav si vječna," i "Dobra večer prijatelji," osvojili su brojne nagrade te i dalje diraju duše i usrećuju srca generacija koje su odrasle uz njegovu muziku.

Milo Hrnić nije bio samo muzičar, već i angažovani član zajednice. Uključio se u politički život te je služio kao član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo kao čelnik HNS-a, a zatim kao nezavisni vijećnik. Njegov doprinos društvu i kulturi ostaje trajno prisutan i inspirirat će buduće generacije.

Iskrena sućut

Odlaskom Mila Hrnića, izgubili smo ne samo muzičkog virtuoza, već i izvanrednog čovjeka čija će praznina biti neizbrisiva. Neka njegova muzika živi vječno u našim srcima, podsjećajući nas na ljepotu i snagu umjetnosti. Izražavamo iskrenu sućut njegovoj porodici i svim njegovim obožavaocima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.