16. NOVEMBAR U BKC-U

Hit-predstava "Lepa Brena Project" stiže u Sarajevo

U sklopu bh. turneje predstava će pored Sarajeva gostovati i u Mostaru, Zenici, Banjoj Luci i Tuzli, ističe producent turneje Tomislav Kašeljvić

"Lepa Brena Project". Facebook

L. S. R.

25.9.2023

U ponedjeljak, 16. novembra, muzičko-plesno-dramski spektakl "Lepa Brena Project", koji je pokorio regiju, stiže u Sarajevo, u BKC. 

Kroz spoj glume, pjevanja i plesa, predstava "Lepa Brena Project" postala je pravi fenomen, donoseći duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana. 

Izvanredna izvedba sjedinjuje pet likova

Ova izvanredna izvedba, koja se bavi životom jedne od najvećih zvijezda Jugoslavije, Lepe Brene, sjedinjuje čak pet različitih likova te kroz njih prikazuje složenost i kontradikcije posljednjih četiri desetljeća na ovim prostorima.

 "Lepa Brena Project" nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri talentirane glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te jedan izvanredan glumac, Vlada Aleksić.

 Glavni likovi predstave - Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti - kroz monologe vode publiku u vrstu međusobnog razgovora, istovremeno se povezujući s njom.


"Lepa Brena Project". Društvene mreže

Kako se i Brenina zvijezda suočila s pritiscima životnih tragedija

Autori naglašavaju da "Lepa Brena Project" nije samo biografska predstava, već dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama posljednjih desetljeća ovih prostora. Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvijezde koja je nekad osvajala srca cijele Jugoslavije, prikazuju se i društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvijezda suočila s pritiscima životnih tragedija.

- U sklopu bh. turneje predstava će pored Sarajeva gostovati i u Mostaru, Zenici, Banjoj Luci i Tuzli - ističe producent turneje Tomislav Kašeljvić.

Predstava u Sarajevu počinje u 20 sati, a karte su dostupne na internetskoj stranici Kupikartu.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.