"AVAZ" NA LICU MJESTA

BKC u Sarajevu: Predstava "Lepa Brena Project" digla publiku na noge

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, tražila se karta više

"Lepa Brena Project" u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

16.11.2023

Predstava „Lepa Brena Project“, koja je pokorila region, večeras je oduševila publiku u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Veliki interes je vladao za ovu predstavu i tražila se karta više.

Oduševljena publika u Sarajevu je na nogama ispratila ekipu predstave, a slična situacija je bila prethodnih večeri u Tuzli, Zenici i Mostaru.

Predstava se nalazi na turneji po Bosni i Hercegovini, koja će u petak, 17. novembra, biti okončana u Sportskoj dvorani “Obilićevo” u Banjoj Luci.

Kroz spoj glume, pjevanja i plesa, predstava "Lepa Brena Project" postala je pravi fenomen, donoseći duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana.

Ova izvanredna izvedba, koja se bavi životom jedne od najvećih zvijezda Jugoslavije, Lepe Brene, sjedinjuje čak pet različitih likova te kroz njih prikazuje složenost i kontradikcije posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima.

"Lepa Brena Project" nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske spisateljice Vedrane Klepice.

Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri talentirane glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te Vlada Aleksić, koji je ujedno i reditelj.

Producent bh. turneje je Tomislav Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.