UZ NOVI ALBUM

Seka Aleksić za "Dnevni avaz" o pjesmama, društvenim mrežama, sinovima: Moja djeca odrastaju u ljubavi

Nema mnogo autora koji mogu napisati dobre pjesme

Aleksić: Prekinula medijsku pauzu. Instagram

5.10.2023

Seka Aleksić prekinula je medijsku pauzu koju je sebi zacrtala do februara naredne godine. Otkrila je da radi na novom albumu, ali da prvi put u karijeri teško nalazi dobre pjesme, da joj se odmah dopadnu.

- Teško je. Nema ni mnogo autora koji mogu da napišu dobre pjesme. Ja volim da je pjesma narodnjak i trenutno se s tim borimo moj tim i ja. Na albumu će raditi Saša Lazić i Jelena Trifunović, a bit će i novih saradnika - govori Seka za „Avaz".

Slađe obaveze

Uz obaveze u vezi s albumom, Seka ima dosta i privatnih, slađih obaveza. Sin Jakov je krenuo u školu.

- Sjajan je, prihvatio je školu, obožava je, crta, piše, mislim da će biti pravi štreber. I nevjerovatno je miran u školi u odnosu na to kakav je kući. Jovan u januaru puni tri godine, on „kopira“ brata i sretna sam što je tako i što odrastaju u ljubavi.

S obzirom na to da smo je sreli na događaju na kojem je promoviran novi telefon, logično je pitanje da li njeni sinovi koriste telefone.

- Koriste, ali ne često. Trudimo se da se oni više igraju i da organizujem neke zabave u kući. Telefone koriste dozirano, ali nema zabrane. Gledaju filmove, igraju neke igrice. Jakov ima dilemu da li će da bude gejmer ili influenser. Kupila sam mu nedavno stolicu za radni sto i samo mi je rekao: "Zar nije trebala biti kao gejmerska?" S djecom je uvijek zanimljivo.

Puna memorija

A šta za nju znači telefon i bi li, eventualno, mogla bez njega, pjevačica kaže:

- Nikako… Sada je to nemoguće. Usto mora biti najnoviji, najbolji, najkvalitetniji. Imam i sada u telefonu nekoliko hiljada fotografija, iako ih konstantno brišem kada zaključim da mi više neće trebati, ali moj saradnik Stanislav sve to čuva, pa, ako mi zatreba, zovem ga da mi pošalje, njemu je memorija prepuna, telefon mu je i kompjuter, i kamera, sve.

Stanislav odlučuje o mom životu

A kome putem telefona najčešće upućuje poziv za pomoć, Seka otkriva:

- Saradniku Stanislavu. On odlučuje o mom životu… A supruga Veljka zovem ako je u pitanju nešto baš krupno, veliko.

KAO ŽENA

koja je stalno na društvenim mrežama, moram da imam najbolje fotografije, najbolji video i da su odličnog kvaliteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.