PRIČA O OSAMDESETIM

Žena kojoj je Džoni Štulić pisao pjesme objavila knjigu

Posvetio joj je nek od svojih najljepših pjesama kao što su "Život običnog tempa", "Jesi li sama večeras", "Volim te kad pričaš" i "Usne vrele višnje"

Snježana Banović. Facebook

L. S. R.

15.10.2023

Auobiografija Snježane Banović "Kronika sretnih trenutaka, intimna i razotkrivajuća knjiga o osamdesetim godinama dvadesetoga stoljeća, objavljena je u izdanju Frakture.

Snježana Banović jedna je od aktivnih i važnih protagonistica novovalne scene.

"Kronika sretnih trenutaka intimna" je i razotkrivajuća knjiga na čijim stranicama se susreće i Džoni Štulić.

Režirala je 50-ak predstava

Snježana Banović rediteljica je, spisateljica i redovita profesorica na Odsjeku Produkcije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rođena je u Zagrebu 1963. godine, studirala je francuski i španski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti i doktorirala teatrologiju na Filozofskom fakultetu.

Režirala je 50-ak predstava i scensko-glazbenih događanja u zemlji i inozemstvu, autorica je niza scenskih predložaka, adaptacija i prijevoda za kazalište te mnoštva znanstvenih i stručnih tekstova iz područja teatrologije, recenzentica znanstvenih članaka i promotorica brojnih književnih i teatroloških izdanja.


Snježana Banović široj je javnosti poznata i kao žena kojoj je Džoni Štulić posvetio neke od svojih najljepših pjesama kao što su "Život običnog tempa", "Jesi li sama večeras", "Volim te kad pričaš" i "Usne vrele višnje".

Najdraža pjesma

U jednom intervjuu prije nekoliko godina ona je progovorila o životu sa Štulićem i priznala da još uvijek čuva uokviren rukopis pjesme "Volim te kad pričaš" i da je to sve što je od njih dvoje ostalo.

- Jedna pjesma, koju sam ja kasnije čula, krajem osamdesetih, kada više nismo bili u dobrim odnosima je prepjev "Are you lonesome tonight", odnosno "Jesi li sama večeras" tačan je opis nekoliko događaja iz našeg zajedničkog života. Ta pjesma mi je možda i najdraža - rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.