FILMSKA IKONA

Majkl Kejn objavio roman: Međunarodna intriga i napet zaplet u trileru “Smrtonosna igra”

Napisao roman brzog ritma

Majkl Kejn. Twitter

O. T.

24.11.2023

Čuveni britanski glumac Majkl Kejn objavio je svoj prvi roman “Smrtonosna igra” (Deadly Game), za londonsku izdavačku kuću Hodder And Stoughton.

Kejn je na svom X profilu napisao da je “oduševljen i ponosan” što se pojavilo trostruko izdanje njegovog trilera “Smrtonosne igre”, u tvrdom povezu, i kao digitalna i audio knjiga.

Izdavač je saopštio da je “legendarni glumac i britanska ikona” Kejn, napisao roman brzog ritma, koji privlači međunarodnom intrigom i napetim zapletom, a glavni junak je inspektor Heri Tejlor koji nema poštovanja za pravila i policijsku reputaciju, ali je sjajan u hvatanju kriminalaca.

- Sve njegove neobične sposobnosti bit će potrebne usljed vanredne situacije na njegovim vratima – metalna kutija sa radioaktivnim materijalom je pronađena na otpadu u istočnom Londonu, ali je prije dolaska policije oteta u nasilnom prepadu - navodi se u saopštenju.

Kejn je osvojio Oskara za sporedne uloge u filmovima “Hana i njene sestre” (1986) i “Kućna pravila” (1999). Glumio je u preko stotinu filmova, među kojima su “Uhvati Kartera”, “Italijanski posao”, “Čovjek koji je htio biti kralj” i “Prljavi pokvareni prevaranti”, a 2000. godine je proglašen za viteza za svoje zasluge u kinematografiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.