SVEČANA CEREMONIJA

Princ Hari primio veliko priznanje i obratio se Travolti: "Plesao si s mojom mamom"

Vojvoda je na događaju bio sam, bez pratnje supruge Megan Markl

Princ Hari. The Independent

D. R.

20.1.2024

Princ Hari (Harry) zafrkavao se na račun glumca i pilota Džona  Travolte (Johna) na 21. dodjeli nagrada "Living Legends of Aviation" na Beverli Hilsu. 

Vojvoda od Sussexa je bio jedan od četvero ljudi koji su primljeni u Living Legends of Aviation, a nagradu mu je uručio upravo Travolta koji je u osamdesetima plesao s njegovom majkom.

Prema magazinu Hello!, glumac, koji je bio u ulozi "službenog veleposlanika vazduhoplovstva", se tokom svog govora osvrnuo se na spomenuti trenutak s princezom Dajanom (Diana) koji se dogodio u Bijeloj kući 1985. godine. 

Hari je znao za to te mu se tokom primanja nagrade obratio.

- Hvala vam, kapetane Džone. Imao sam godinu dana kad si plesao s mojom mamom. Vidi nas sad. Jedino što preostaje je... ne plesati zajedno nego letjeti zajedno - rekao je Hari glumcu, a snimka govora je objavljena na društvenim mrežama. 

Hari se zatim obratio okupljenima i izrazio "iskrenu zahvalnost živim legendama vazduhoplovstva". Inače, nagrade se dodjeljuju u čast onima koji su značajno doprinijeli vazduhoplovstvu/svemiru. 

Vojvoda je na događaju bio sam, bez pratnje supruge Megan Markl (Meghan Markle).

Podsjetimo, Hari je imao dvije vojne misije u Afganistanu kao kontrolor letenja i pilot helikoptera Apache, a prije toga je letio u brojnim misijama za obuku u Australiji, SAD-u i Velikoj Britaniji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.