U DRUŠTVU KAMILE

Nasmijani Čarls susreo se s Herijem: Prvi put je u javnosti nakon što su mu dijagnosticirali rak

Nasmijani kralj Čarls napustio je Clarence House nakon "kratkog" sastanka s princem Herijem

Kraljica Kamila i kralj Čarls. Platforma X

H. J. I.

7.2.2024

Kralju Čarlsu (75) dijagnosticirali su rak. Kako navode iz palače, ne radi se o raku prostate, zbog koje je kralj ranije bio na zahvatu. Druge detalje nisu iznosili, a sada je prvi put snimljen u javnosti i to kako napušta svoj dom u Londonu u društvu supruge Kamile Parker Bouls (Camilla Parker Bowles).

Mahali okupljenima

Nasmijani kralj Čarls napustio je Clarence House nakon "kratkog" sastanka s princem Herijem, a strani mediji javljaju da se monarh sada sprema vratiti u Sandringham nakon svog prvog liječenja od raka.

Čarls i kraljica Kamila viđeni su kako mašu okupljenima dok su napuštali kraljevsku rezidenciju u zadnjem dijelu službenog automobila. Vjeruje se da idu u Norfolk helikopterom, prenose strani mediji.

Inače, princ Heri je stigao na aerodrom u Los Anđelesu u ponedjeljak navečer, ali mu je let bio odgođen zbog upozorenja o poplavama i olujnom vremenu u Kaliforniji. Još uvijek nije poznato gdje će Heri odsjesti dok je u Londonu, a ne zna se ni koliko dugo će ostati, prenosi The Sun. 

Počeo sa liječenjem

Ranije su iz Bakingemske palače izvijestili kako je Čarlsu dijagnosticiran rak. Iako je kralj nedavno bio na zahvatu zbog povećane prostate, iz palače su izvijestili kako se ne radi o raku prostate. Nisu iznosili više detalja.

Kralj je već u ponedjeljak počeo s "redovnim tretmanima".

Bakingemska palača navodi da je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.