BANJALUČKA INFLUENSERICA

Bojana Mutić otkrila da je preminuo njen 12-godišnji sin

Ona se oglasila, otkrivši da je on preminuo 25. januara, a da je tek smogla snage obratiti se

Bojana Mutić. Instagram

N. H.

24.2.2024

Influenserica iz Banje Luke Bojana Mutić, poznatija pod nadimkom "Moda i tako to", objavila je da je njen 12-godišnji sin preminuo. 

Ona se oglasila, otkrivši da je on preminuo 25. januara, a da je tek smogla snage obratiti se. Njen mlađi, devetogodišnji sin je u kritičnom stanju. 

- Desila nam se najveća tragedija. Naš stariji sin Nikolaj je preminuo 25. januara, a Maksim je i dalje u kritičnom stanju. Bol koju osjećamo i agoniju koju prolazimo, nije moguće opisati, pa to neću ni učiniti, pišem vam jer je ovo jedini način da se obratim svima - započela je emotivnu poruku.

Ona se zahvalila na podršci i saučešću, kao i iskazanoj ljubavi. 

- Hvala, ali nama se ne može pomoći, a ja nisam u stanju da komuniciram, da se javljam na pozive, da razgovaram, primam posjete. U ovakvim okolnostima, ja jedva preživljavam svaku sekundu, i ovo malo snage koju nemam, čuvam za brigu o Maksimu i trud da Milica ne ispašta zbog moje tuge i nemoći. Zbog toga se ne mogu javiti svakom pojedinačno. Ne zamjerite - poručila je dalje.

Mutić je zamolila za razumijevanje i strpljenje jer nije u mogućnosti izvršavati svoje obaveze.

- Do daljnjeg, ili nikada, ne znam. O tome, u ovom teškom momentu, nije moguće i nije prikladno govoriti. Oprostite i hvala vam - navela je na kraju.

Bojana je, inače, u prošlosti govorila o teškoj borbi zbog dijagnoza njenih sinova, za koju su isprva ljekari pogrešno navodili, rekavši da je riječ o cerebralnoj paralizi.

Otkrila je da su misleći da je riječ o stanju koje je uzrokovao porođaj onai suprug dobili drugo dijete koje je pokazivalo iste simptome.

- Nakon rođenja drugog muškog djeteta, 2015. godine, po pojavi prvih simptoma ispostavilo se da je posrijedi isto oboljenje, za koje smo, čekajući skoro godinu dana na rezultate iz genetske laboratorije iz Barcelone, saznali da je jedno od najtežih genetskih oboljenja, Paelizeus Merzbacher, i da ne postoji lijek - pojasnila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.